Inter Ikea Group обяви, че ще инвестира 200 милиона евро,

...
Inter Ikea Group обяви, че ще инвестира 200 милиона евро,
Коментари Харесай

Ikea помага за климата с инвестиция от 200 млн. евро

Inter Ikea Group разгласи, че ще влага 200 милиона евро, с цел да форсира прехода към "положителен за климата бизнес ", съобщи CNBC.

В известие, компанията, която развива и доставя продуктовата гама на Ikea, уточни, че парите ще бъдат съсредоточени в две области - вложение в стратегии „ ориентирани към унищожаване и запазване на въглерод посредством залесяване и отговорно ръководство на горите “, както и в такива за потребление на възобновима сила във веригата на доставките. „ Нашата упоритост е да понижим повече излъчвания на парникови газове в безусловно изражение до 2030 година, като в същото време разширяваме бизнеса на Ikea “, споделя в изказване изпълнителният шеф на Inter Ikea Group Торбьорн Луф.

Необходима е работа, в случай че Ikea желае да реализира задачите си. В своя отчет за резистентност за финансовата 2018 година компанията пресмята, че климатичният й отпечатък възлиза на 26,9 милиона тона въглероден диоксид. Това е нарастване с 2,8 на 100 спрямо фискалната 2016 година, което Ikea отдава на „ растежа на бизнеса на компанията “.

В отчета, оповестен през март, Ikea означи още, че „ отделянето “ на растежа й от излъчванията на парникови газове ще „ отнеме време “, добавяйки, че чака излъчванията да „ нарастват още няколко години, преди да стартират да понижават “.

Компанията уточни три съществени провокации към задачата й да бъде позитивна за климата - понижаване на отпечатъка на суровините, намаление на излъчванията от клиенти, пътуващи до магазините й, и прекосяване към отопление с възобновими енергийни източници и горива - бранш, който Ikea разказа като „ опит за муден прогрес в международен мащаб “.

Ikea е една от многото международни компании, които се стремят да понижат своето влияние върху околната среда. Ingka Group, която е най-големият франчайз на Ikea, е основополагащ сътрудник на RE100 - световна самодейност на огромни компании, всичките ангажирани с електричество от 100% възобновими източници.

Сред останалите членове на RE100 са Фейсбук, Goldman Sachs и Microsoft.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР