Интензивно е движението на граничните пунктове с Гърция, Румъния и

...
Интензивно е движението на граничните пунктове с Гърция, Румъния и
Коментари Харесай

Пореден ден с интензивен трафик на граничните пунктове с Гърция, Румъния и Турция

Интензивно е придвижването на граничните пунктове с Гърция, Румъния и Турция. Това оповестиха от Групово дело „ Гранична полиция “ на сайта си. Информацията на граничните управляващи е към 6:00 часа.

По границата с Гърция трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата " на вход. Препоръчва се жителите, които пътуват към и от Гърция, да употребяват за прекосяване, с изключение на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа ", и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „ Илинден ", „ Златоград ", „ Ивайловград " и „ Капитан Петко челник ". През гранични пунктове „ Маказа ", „ Златоград “ и „ Ивайловград “ могат да минават единствено леки коли и микробуси.

Трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ е натоварен на излаз за товарни коли и натоварен за леки коли на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт, на вход.

До 18 август Национална компания „ Пътна инфраструктура “ на Румъния ще прави действия по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюргево “, влизащи в Румъния. Движението на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе “ при излизане от България ще се реализира на старите трасета. Тази краткотрайна организация, поради по-малкия брой трасета за прекосяване, ще докара до известно нарастване на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния , разясниха от „ Гранична полиция “. 

Със заповед на министрите на превоза и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „ Вама веке “, съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “, е въведено ограничаване за придвижване на товарни коли с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на формален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предшестващ първия ден на формален празник, ограничаването е от 16:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа " / „ Липница “ и „ Крушари " / „ Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е натоварен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Турция за товарни и леки коли, в двете направления.

На границата със Сърбия придвижването е обикновено на всички контролно-пропускателни пунктове. Граничните инспекции се правят на осем работни места за влизащи леки коли, което е цялостният потенциал на пункта. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ се правят строително-монтажни действия по отношение на контракт за реорганизация и рационализация на пункта. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване. За да избегнат интензивния трафик, граничните управляващи поучават пътуващите да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегово ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци ".

Трафикът е естествен на всички гранични пунктове с Република Северна Македония. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР