Интензивните емоции влияят върху здравето на органите. Гневът нарушава здравето

...
Интензивните емоции влияят върху здравето на органите. Гневът нарушава здравето
Коментари Харесай

Забравете Другите Причини, Ето Истината: Емоциите Ни Разболяват! Мъката Удря Белите Дробове, А Радостта

Интензивните страсти въздействат върху здравето на органите. Гневът нарушава здравето на черния дроб, усилва силата в него, а когато обстановката стане прекомерно стресираща, непотребната сила от гнева прелива от черния дроб и като цунами се втурва към главата. В резултат може да се появи високо кръвно налягане, а в рискови случаи и инсулт.

Най-опасна от седемте съществени страсти е насладата. Според античната китайска просвета, несъразмерна наслада силата на сърцето, то става прекомерно умерено и стопира да работи с цялостен потенциал. Въпреки че ни вършат щастливи, радостните събития могат да бъдат рискови за здравето. Когато сме доста разчувствани, сърцето стартира бързо да бие. В резултат на това може да се появи тревога, бодърствуване, даже и висока температура.

Когато ни обзет безпокойствие и горест, белите дробове заплащат цената. Тъгата изразходва силата на белите дробове, което предизвиква отичане и болки в корема. Прекомерните грижи вредят на стомаха, а стресът отслабва сърцето и мозъка. А в случай че сте склонни към прекомерно анализиране, имайте поради, че в дълбините на черните мисли мощно изразходва силата на далака и вреди на здравето. Страха и шока изгарят силата на бъбреците, тъй че с това се понижава тяхната успеваемост.

Тревожността е страст на пресилена угриженост, която може да повлияе на здравето на белите дробове и дебелото черво. Човек, който дълго време пази тази страст в себе си, повече не може да употребява силата. Последиците могат да бъдат малко задъхване и улцерозен колит, т.е. инфектиране на дебелото черво.

Както казахме, несъразмерното анализиране на нещата вреди на далака, а това води до отмалялост, заспалост и понижаване на концентрацията. Прекомоерното мислене може да направи конвулсия в храносмилателната система, а стомаха цялостен с газове, което води до възприятие на отичане на корема.

Имахте ден кондензиран напрегнато, а когато сте се прибрали вкъщи не сте могли да обядвате? Според китайската медицина, провинен за загубата на вкус са страстите, които са направили на далака и стомаха. Именно по тази причина лекарите поучават сложни тематики, изключително тези, свързани с финанси, в никакъв случай да не поставяте на дневен ред преди хранене или след него.

Емоциите на потрес и суматоха постоянно се появяват, когато се случи нещо напълно ненадейно. Шокът визира сърцето, а в случай че това възприятие стане хронично, може да засегне и бъбреците./mall359.com/
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР