Интензивен е трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на

...
Интензивен е трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на
Коментари Харесай

Пак засилен трафик по граничните ни пунктове

Интензивен е трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, оповестяват от Главна дирекция „ Гранична полиция “ на уеб страницата си. Информацията е по данни от  06:00 часа на тази заран. 

На границата със Сърбия трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ на излаз за леки коли. Граничните инспекции на пункта се правят на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се прави и ремонт за модернизацията му.  Дейностите постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни в зоната на граничния пункт е допустимо да се удължи времето за прекосяване. Пътуващите могат да избегнат интензивния трафик като употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегово “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци “.

На границата с Румъния трафикът е натоварен на  ГКПП „ Видин “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам “ за товарни коли на излаз. на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе в интервала  от 28 до 31 август ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижване, включително и ограничение на придвижването през мостовото оборудване, за шпации от по четири часа от 22.00 часа до 02:00 часа. Причината е осъществяване на неотложни аварийно-ремонтни действия на фугите и бетонните панели на мостовото оборудване

Преди два дни „ Дунав мост “ бе затворен за придвижване за часове поради пътен случай с тежкотоварен камион с турска регистрация. При пътния случай бяха развалени част от ограничаващите системи и парапетите на моста. 

През Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Вама веке “, съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “, е въведено ограничаване до 31 август за придвижване на товарни коли с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на формален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа “ / „ Липница “ и „ Крушари “/ „ Добромир “ се реализира от 08:00 часа до 20 часа. От 13:30 часа на 24 август заради механически аргументи пропускането на товарни коли на излаз на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам “ е краткотрайно прекратено. 

На границата с Гърция трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ на вход  и излаз за леки коли. Препоръчва се на жителите, които пътуват към и от Гърция, да употребяват за прекосяване с изключение на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “, и останалите пунктове на българо-гръцката граница - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “. През гранични пунктове „ Маказа ", „ Златоград “ и „ Ивайловград “ могат да минават единствено леки коли и микробуси. 

На границата с Турция трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ на вход за леки коли.

На границата с Република Северна Македония трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР