Интензивен е трафикът на леки автомобили, пътуващи към Гърция на

...
Интензивен е трафикът на леки автомобили, пътуващи към Гърция на
Коментари Харесай

Интензивен е трафикът на леки автомобили към Гърция през „Кулата“

Интензивен е трафикът на леки коли, пътуващи към Гърция на граничния пункт „ Кулата-Промахон “. Заради бързите проби, които гръцките здравни управляващи не престават да вършат на инцидентен принцип, колите изчакват в границите на 10 минути, преди да влязат в южната ни съседка.

След отпадането на част от ограничаващите ограничения в Гърция и отварянето на плажовете за туристи,  внезапно се усили трафикът към южната ни съседка.

Тежкотоварни камиони на „ Кулата “ съвсем няма, само че леките коли към този момент са образували опашка.

Въпреки облекченията остава условието за представяне  QR код, който е личен, негативен PCR тест или документ за имунизация, както и  подобен, който потвърждава прекарано заболяване и съществуване на антитела.

Документите би трябвало да са преведени на британски, френски, немски, испански, италиански или съветски език и да са издадени от сертифицирана лаборатория .

Отрицателен резултат от изработен антигенен тест гръцките управляващи към момента не признават, прецизираха дежурните екипи на „ Гранична полиция.

Един екип от гръцките здравни власти  прави и бързи проби на инцидентен принцип, което забавя съществено напредването на колите.

Остава възбраната за напредване в южната ни съседка във времето от 0.30 минути до 5.00 сутринта.

На връщане в страната ни българите, които са били в Гърция се слагат под  карантина, като в случай че в границите на 24  часа показват негативен PCR тест пред РЗИ, се освобождават от нея.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР