Intel Corporation прекрати сделката на стойност 5,4 млрд. долара за

...
Intel Corporation прекрати сделката на стойност 5,4 млрд. долара за
Коментари Харесай

Intel се отказа от сделка на стойност 5,4 млрд. долара за закупуването на Tower Semiconductor

Intel Corporation приключи договорката на стойност 5,4 милиарда $ за закупуване на Tower Semiconductor в Израел, откакто не съумя да получи нужното регулаторно утвърждение, заяви американският производител на чипове.


Според информация на Блумбърг регулаторните органи в Китай явно са били спънка, защото не са посочили признаци, че ще одобрят сливането, което беше контрактувано при започване на предходната година.

Intel ще заплати на Tower такса за прекратяването в размер на 353 млн. $, според изискванията на съглашението, се споделя в известие на фирмите.

" Tower беше доста разчувствана да се причисли към Intel, с цел да даде опция на Пат Гелсингер да реализира визията си за активността на Intel ", съобщи основният изпълнителен шеф Ръсел Елвангер, базирайки се на своя сътрудник в Intel.

" Оценяваме напъните на всички страни. "

Tower и Intel се съгласиха да се откажат от договорката, откакто нямаше " никакви индикации по отношение на несъмнено регулаторно утвърждение " до крайния период на контракта за обединение във вторник.

Уважението ни към Tower единствено набъбна по време на този развой и ние ще продължим да търсим благоприятни условия за взаимна работа в бъдеще ", съобщи ръководителят на Intel Пат Гелсингер.

Със сливането Intel ще ускори портфолиото си от услуги за произвеждане на чипове, защото Tower е профилирана в аналогови полупроводници, употребявани в коли, медицински устройства и камери за сигурност.

В следобедната търговия в Ню Йорк акциите на Intel се намалиха с близо 3% до 33,76 $.

Съобщението за закъснение от страна на китайските регулатори идва на фона на възходящото напрежение в връзките сред Съединени американски щати и Китай, като полупроводниковата промишленост е централна точка на разногласието.

Базираната в Калифорния Intel се преглежда като основен инструмент за Съединени американски щати за понижаване на зависимостта им от огромни международни производители, като тайванската TSMC.

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън издаде изпълнителна заповед, целяща да ограничи някои американски вложения в чувствителни високотехнологични области в Китай.

Дългоочакваните правила, които се чака да бъдат въведени идната година, са ориентирани към браншове като полупроводници и изкуствен интелект.

По данни на Министерството на финансите програмата планува възбрана на нови вложения в частен капитал, рисков капитал и взаимни предприятия в региона на актуалните полупроводници и някои квантови осведомителни технологии в Китай.

Китайското министерство на външните работи жигосах този ход като опит за " присъединяване в антиглобализацията и декитаизацията ", като предизвести, че Китай " уверено ще пази личните си права и ползи ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР