Intel анонсира първото ново поколение безжични адаптери Wi-Fi 7, въпреки

...
Intel анонсира първото ново поколение безжични адаптери Wi-Fi 7, въпреки
Коментари Харесай

Wi-Fi 7 е още по-близо: Intel анонсира първите адаптери Wi-Fi 7 BE200 и Wi-Fi 7 BE202

Intel анонсира първото ново потомство безжични адаптери Wi-Fi 7, макар неналичието на публично утвърждение на стандарта 802.11be от страна на Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE). Компанията дава обещание да ги пусне на пазара тази година. Новият безжичен стандарт за множеството консуматори би трябвало да се трансформира в алтернативата на кабелните мрежи.

Какви са спецификациите на моделите Wi-Fi 7 BE200 и Wi-Fi 7 BE202 на Intel?

Intel показа първите Wi-Fi 7 адаптери, в частност моделите Wi-Fi 7 BE200 и Wi-Fi 7 BE202. И двете устройства работят в диапазона 2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz и също имат PCIe и USB-интерфейси. Максималната скорост на BE200 е лимитирана до 5 Gbps, което е доста по-малко от оповестената оптималната пропускателна дарба на стандарта Wi-Fi 7 от 40 Gbps. Въпреки че към момента не е осъществено в детайли съпоставяне на двата модела е известно, че дискретният модул BE200 е минал предварителна сертификация за Wi-Fi 7.

Кога ще можем да изпробваме новия стандарт и какво съоръжение е належащо?

Новите адаптери ще бъдат пуснати в продажба преди края на тази година, до момента в който цялостното утвърждение на стандарта IEEE 802.11be се чака едвам до 2025 година Собствениците на дънната платка Gigabyte Aorus Z790 Master X (PCB проверка 1.2) първи ще тестват новия артикул, до момента в който останалите версии на платформата ще са основани на решения от Qualcomm и MediaTek.

Трябва ли да преминем към новия стандарт и за какво?

Wi-Fi 7 има за цел да отговори на възходящото търсене на по-висока пропускателна дарба на мрежата, изключително за устройствата с виртуална действителност (VR) и разширена действителност (AR). Технологията дава обещание да усъвършенства успеваемостта и потенциала на безжичните връзки, употребявайки функционалностите MU-MIMO и OFDMA, както и да усили ширината на канала до 320 MHz.Новият стандарт ще включва усъвършенствания, внедрени в предходните версии на Wi-Fi. Потребителите, които желаят да се възползват от новата технология, ще се нуждаят от поддържащи новия стандарт подобаващи рутери и точки за достъп.

Въпреки впечатляващите механически характерности на Wi-Fi 7, цялостното внедряване на технологията ще отнеме известно време. Въпреки това си коства да помислим в бъдеще за надграждане на домашната мрежа, изключително от тези, които желаят да останат на границата на софтуерния напредък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР