Интегративен урок по български танци, английски език, биология и здравно

...
Интегративен урок по български танци, английски език, биология и здравно
Коментари Харесай

МОН се превърна в класна стая за урок по изкуства, английски език и биология

Интегративен урок по български танци, британски език, биология и здравно обучение показаха в МОН възпитаници от 140. СУ " Иван Богоров " – София. В урока за упражнение участваха седмокласници с разширена подготовка по хореография и дванадесетокласници с специалност " Танцьор " - български танци. Така те се включиха в самодейността на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков " Отворена класна стая в МОН ".
 
Министър Цоков благодари на учениците и поздрави педагогическите експерти за ефикасното преподаване на интегрирано познание. " Вие през днешния ден показахте по какъв начин се случва актуалното обучение ", сподели министърът. По думите му интегрираните уроци отварят нови благоприятни условия пред учениците – до момента в който учат, те и претърпяват.
 
" Точно това е компетентностният метод – не просто да танцувате, само че посредством прекарването да научавате нови неща ", сподели министърът. Той подчертава и на положителната процедура възпитаници да образоват други възпитаници, която беше включена в урока.
 
В часа учениците затвърдиха уменията си по български танци, актуализираха знанията си за анатомията на човешкото тяло и физиологията на костите и мускулите, разискаха по какъв начин да се защищават от контузии и преговориха частите на човешкото тяло на британски език.
 
 МОН се трансформира в класна стая за урок по изкуства, британски език и биология МОН се трансформира в класна стая за урок по изкуства, британски език и биология Източник: Пресцентър на МОН
За да съчетаят обичайното с новаторското, учителите използваха интерактивен екран, мобилни телефони, Дигиталната раница на МОН и други електронни запаси. Децата демонстрираха умения за вярно осъществяване на упражненията от екзерсис. В рамките тутакси младежите танцуваха хора́, с цел да се приготвят за Националното съревнование " Фолклорна плетеница ".
 
Дванадесетокласниците посочваха извършения за разпъване и огъване на британски език на седмокласниците – по този начин показаха знанията си по непознат език по специалността. Целта беше да стимулират по-малките да продължат по техния път в професионалната паралелка.
 
" Благодаря Ви, Вие променихте министерството ", сподели проф. Цоков в края на урока. Той връчи плакет на МОН за учебното заведение на директорката Мая Зафирова и подари книги на всички възпитаници. Идеята за отваряне на държавната институция за осъществяване на образователни часове, която способства за повишение на обществените умения на учениците, е продължение на поддръжката от МОН за просветителни действия отвън класната стая посредством националните стратегии " България – просветителни направления ", " Иновации в деяние " и други Сред местата, където се организират уроците, са музеи, галерии, публични библиотеки, обсерватории, планетариуми и научни институти. МОН е първото министерство в тази самодейност.
 
Урокът бе квалифициран и извършен от хореографа Марио Гергинов и сътрудниците му по британски език Явор Зарков и по биология и здравно обучение Анифе Ашимова. Корепетитори бяха Емил Димитров и Кристиян Казаков. Гости на самодейността бяха още заместник-министрите Емилия Лазарова, Мариета Георгиева и Генка Петрова, началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска, основният секретар Албена Михайлова и специалисти.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР