Институции ще направят преглед и актуализация на плановете за защита

...
Институции ще направят преглед и актуализация на плановете за защита
Коментари Харесай

България ще отговори на Путин за анексирането на украински територии с актуализация на плановете за защита при бедствия

Институции ще създадат обзор и актуализация на проектите за отбрана при бедствия, а представителите на локалната власт, в съгласуваност с Министерство на вътрешните работи, ще провеждат обзор за наличностите и положението на самостоятелните и груповите средства за отбрана при рецесии. Това са решенията взети довечера на Съвета по сигурността към Министерския съвет, управляван от премиера Гълъб Донев.

Предварително беше декларирано, че основа тематика на диалозите ще бъдат последствията за страната ни от възможното анексиране на украински територии от Русия. Това значи, че признатото ще бъде отговорът на България на тази ескалацията в експанзията към Украйна от страна на Путин и Русия, което е извънредно неуместно и непълноценно.

Готовността на локалната власт за реакция при усложняване на ситуацията в необятния Черноморски район бе съществена тематика на провелото се през днешния ден съвещание, предадоха от пресцентъра на Министерски съвет. Изказвания на участниците в съвета след провеждането му нямаше.

Специален акцент беше подложен върху възстановяване и усилване на взаимоотношението сред съставните елементи на единната избавителна система и органите на изпълнителната власт, споделят още от пресцентъра на Министерски съвет.

В рамките на съвещанието на Съвета по сигурността бяха разисквани и ограничения за справяне с войната на пътя. Междуведомствена работна група ще изготви оферти за промени в законодателството, които ще имат за цел възстановяване на сигурността на придвижването, се споделя в известието.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР