Институтът за пътна безопасност иска закон за лобизма в България

...
Институтът за пътна безопасност иска закон за лобизма в България
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност иска закон за лобизма срещу политици и пътни експерти

Институтът за пътна сигурност желае закон за лобизма в България поради опцията от пораждане на корупционни практики след пътно-транспортни катастрофи.

" Политическата корупция не се интересува от жертвите от ПТП. Тя ги употребява за реализиране на въздействие и внушения, посредством които да може да се осъществят корупционни действия облагодетелстващи политици и " пътни специалисти " , пишат в мнение до медиите от там.
 Пътищарите не режели асфалта като сирене тъкмо до сантиметър
Пътищарите не режели асфалта като сирене тъкмо до сантиметър

Насаждало се мнението, че пътната колегия се е сдружила, с цел да краде от асфалта

През 2021 година служебните държавни управления на президента Радев консолидираха " пътните специалисти ", предоставяйки им националните малките екрани, посредством които да внушават угриженост на министрите му за пътната сигурност. Всеки опит за разгласяване на политическата корупция от страна на Института за пътна сигурност е спиран от пиарите на служебните държавни управления - са претекстовете на Института.

От там дават и образци с извършени публични поръчки .

Четирикратно по-високи цени, занижени условия, странни критерии, измислени технологии, субективно оценяване и (не)очаквано огромен интерес на всевъзможни компании към търга за пътна маркировка за 210 милиона лв. за 4 години на Агенция " Пътна инфраструктура " -

Обществена поръчка, която е разграничена на 6 обособени позиции - по една за всеки регион, е оповестена десетина дни преди провеждането на изключителните парламентарни избори на 2 април. Индикативната стойност на поръчката е по 35 млн. лева без Данък добавена стойност за регион за период от 4 години. Това става при настоящи 5-годишни законни контракти по 10.5 млн. лева без Данък добавена стойност на регион (общо 63 млн. лева.). Четири от тях са подписани в последните дни на мандата на третото държавно управление на Бойко Борисов през 2021 година Други два - за Североизточен и Югоизточен регион, са подписани в края на май 2020 година, тъй като не е имало обжалване на процедурата за тях -

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР