Институтът за изследвания на войната (ISW), базиран във Вашингтон, публикува

...
Институтът за изследвания на войната (ISW), базиран във Вашингтон, публикува
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Украинските сили почти са обкръжили град Лиман

Институтът за проучвания на войната (ISW), основан във Вашингтон, разгласява нова карта на обстановката край град Лиман в Донецка област, който украинските въоръжени сили се пробват да деокупират. От няколко седмици тук се водят дейни боеве, а съгласно оценката на обстановката на фронта най-горещата му точка е точно край град Лиман в Донецка област.

Според картата украинските войски съвсем са обкръжили Лиман, а огромната съветска група, която работи там, рискува да се окаже в капан.

Снабдяването на съветската войска в Лиман към този момент може да се реализира единствено по стеснен кулоар през село Торское, което към този момент е обстрелвано от украинските военни.

ISW отбелязва и че и съветските военни блогъри предвиждат неотдавнашен погром на съветската формация в Лиман, цитира news.bg.

Украинските въоръжени сили са напреднали югоизточно от село Колодеси и се борят в покрайнините на Торское, което е единствено на 12 км от Лиман.

Освен това украинските военни са пробили съветските линии край Ямпил, покрай Торское, и в този момент стартират нахлуване и от югозапад, се споделя в отчета, който се базира на съветски блогъри.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР