Институт „РЕГО“ проведе кратко проучване на тема „Ваксинирането срещу Ковид

...
Институт „РЕГО“ проведе кратко проучване на тема „Ваксинирането срещу Ковид
Коментари Харесай

Ето колко процента от българите не биха се ваксинирали срещу COVID-19

Институт „ РЕГО “ организира малко изследване на тематика „ Ваксинирането против Ковид 19 “. На въпроса „ Бихте ли се ваксинирали против Ковид 19? “ повече от половината от респондентите (56,3%) декларират, че не биха се ваксинирали, утвърдително дават отговор 28,8%, 14,7% се двоумят дали да се имунизират, а 0,2% са на мнение, че Ковид 19 не съществува, оповестиха от пресцентъра на института.

Високият дял на респондентите, които не желаят да се имунизират е в прорез с дългогодишната и устойчива просвета на имунизиране в България. Имунизационният календар у нас е даже по-добре използван и цялостен спрямо този в някои от развитите страни. Следователно имунизирането съответно против Ковид 19 е извадено пред скоби и има своя неповторима специфичност в подтекста на Ковид рецесията и актуалните връзки.

Високият дял на отводите евентуално е в резултат на неточности на информационно равнище във връзка с имунизирането и имунизациите, и в неналичието на доверие в системата (на обществена връзка, на властта, на имунизациите, които се разработват).

Демократичните общества се базират на доверие и дефицитът му по въпроса за имунизирането у нас ще направи битката с вируса доста сложна и тромава. Ако не се смени тази наклонност имунизирането няма да може да реализира задачите си, а точно да се ограничи и спре разпространяването на болестта.
 Ето какъв брой % от българите не биха се ваксинирали против COVID-19
„ Доброволно или наложително за всички би трябвало да бъде имунизирането против Ковид 19? “

Мнението на изследваните лица наподобява повече от консолидирано във връзка с въпроса „ Доброволно или наложително за всички би трябвало да бъде имунизирането против Ковид 19? “.

Повече от две трети от интервюираните (87,4%) са безапелационни, че имунизирането би трябвало да бъде непринудено. На противоположното мнение, че би трябвало да бъде наложително са едвам 6,4%.

Не могат да преценяват коя от двете благоприятни условия е по-добра 5,1% от респондетите, а 1,1% от тях смятат, че Ковид 19 не съществува.

Очевидно е, че промени във връзка с този въпрос в българската политика биха били непопулярни и неприемливи за голямото болшинство жители. Характерът на имунизирането в обозримо бъдеще у нас ще е непринуден.
 Ето какъв брой % от българите не биха се ваксинирали против COVID-19
Намирате ли нужната Ви информация за имунизирането против Ковид 19?

На въпроса „ Намирате ли нужната Ви информация за имунизирането против Ковид 19? “, по-голямата част от респондентите дават отговор, че намират цялата им нужната информация за имунизирането против Ковид 19 – 37,6%, относително по-малко са тези, които откриват единствено част от информацията – 13,1%, а 28,4% изобщо не я намират.

Не са търсили информация за имунизирането или изобщо не се интересуват от сходна информация надлежно 16,1% и 4,8% от интервюираните лица.

Тези данни разкриват прочут проблем с достъпа до информация за имунизирането против ковид. Въпреки морето от информации, което залива непрекъснато българското обществото по тематиката за имунизациите и имунизирането, е налице липса на единни и авторитетни осведомителни източници.

В случая можем да приказваме за информационна дисперсия.

Ясно е, че има потребност от умерено, научно обосновано, авторитетно водачество, което да събира и дава информация за внасяне на повече изясненост по въпросите за имунизациите и имунизирането в европейски и световен мащаб, с предоставяне на образци, шерване на интернационален опит, научна обосновка и сравнение на плюсове и минуси от другите ваксини, както и съответните опасности, които носят.
 Ето какъв брой % от българите не биха се ваксинирали против COVID-19
Прави усещане, че 56,3% от респондените не желаят да се имунизират, само че единствено 37,6% заявяват, че имат нужната информация по тематиката.

Несъответствието е допустимо да се дължи на ирационални инстинкти във връзка с имунизирането и на незадоволителната информация. Имайки поради и огромния дял на изследваните лица, които не намират нужната им информация за имунизирането против Ковид 19 (28,4%), може да се заключи, че е нужна целева политика на пояснение и обяснение по изследваната тематика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР