Инстинкт и анализ на индивидуалната нормалност е обща изложба в

...
Инстинкт и анализ на индивидуалната нормалност е обща изложба в
Коментари Харесай

Инстинкт и анализ на индивидуалната нормалност

" Инстинкт и разбор на самостоятелната нормалност " е обща галерия в габровската изложба " Орловска 10 ", която показва сбирка от дребен формат картини както на одобрени, по този начин и на млади и дебютиращи български образни актьори. Ива Съйкова – галерист и образен актьор – споделя в " Артефир " по какъв начин създателите възприемат наложените ограничавания и забрани в изискванията на пандемия. Заглавието на изложбата е провокация към артистите.

" Темата е настояща за актуалната обстановка на пандемия и посредством нея се опитваме да покажем по какъв начин артистите подсъзнателно или не, посредством своята сетивност възприемат наложените ограничавания и забрани, свободата на другарство и придвижване, терорът на сковаващия боязън... Индивидуалната нормалност има своите съставни елементи: психически и метафизичен. 

Психологическият съставен елемент на самостоятелната нормалност стъпва на инстинкта, а философският на разбора. Под „ разбор “ следва да разбираме основно установяването на причинно-следствените връзки, на връзката „ събитие-последствие “. Анализът е заложен в самия инстинкт и на личностно равнище. Той е функционалност на човешкия разсъдък, който не признава ограничавания. Анализът е зрелостта на човешката мисъл, посредством него възприемаме близките хора, животинския и материалния свят. Търсим правдивост. Инстинктът е приспособимостта ни към околната среда, заложена генетично. Въпросът е до каква степен самостоятелната ни нормалност е недосегаема в днешно време?

Чуйте диалога с Ива Съйкова в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР