Инспекторите от Агенцията по безопасност на храните в акция Великден“.

...
Инспекторите от Агенцията по безопасност на храните в акция Великден“.
Коментари Харесай

Акция „Великден“: Започват проверки на агнешкото месо, козунаците и яйцата

Инспекторите от Агенцията по сигурност на храните в акция „ Великден “. Започват всеобщи инспекции за качеството на агнешкото месо, козунаците и яйцата.

Засиленият надзор е в действие от през днешния ден и ще продължи един месец. За агнешкото месо ще се следи цветът на маркировката - наследник, в случай че то е с генезис България и червен за вноса.

Снимка: bTV

Инспекторите ще ревизират и за правилно показване на информация и да не се злоупотребява с това размразено агнешко месо да се предлага като охладено.

Снимка: bTV

По отношение на яйцата - ще се взимат проби от всяка пратка, влизаща през границите както от трети страни, по този начин и от страни от Европейския съюз.

Ще се ревизират обектите за произвеждане и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, хранилища за търговия на едро, заведения за публично хранене и търговски обекти.

По време на почивните дни и дните на формалните празници от 1 до 6 май в това число, ще бъдат обезпечени дежурни инспектори във всички Областните дирекции за сигурност на храните, които да обезпечават активността на контролния орган и да реагират на сигнали на жители.

БАБХ напомня, че сигнали могат да се подадат на телефон 0700 122 99 и през онлайн формата на уеб страницата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР