Инспектори от отдел Борба с наркотрафика“ на Митница Русе задържаха

...
Инспектори от отдел Борба с наркотрафика“ на Митница Русе задържаха
Коментари Харесай

Хванаха близо 22 000 л минерален терпентин без документи на „Дунав мост 1“

Инспектори от отдел „ Борба с наркотрафика“ на Митница Русе задържаха близо 22 000 литра минерален терпентин без документи за заплатен данък. Стоката е била заявена като химикал, употребен в козметичната промишленост. Това оповестиха от пресслужбата на Агенция „Митници“.

Внушителната по размер пратка от 31 PVC куба е спряна за инспекция на влизане в страната в края на месец октомври. При инспекцията на транспортното средство пораждат подозрения, че стоката е акцизна и за нея би трябвало да бъде показан условия по закон електронен акцизен документ, какъвто документ водачът на камиона не могъл да показа. По-късно посредством e-mail транспортната компания направила опит да заблуди митническите органи като подала документи, издадени за друго транспортно средство. Цялото количество от стоката е арестувано и се взети проби за лабораторен разбор. Резултатите от него удостоверяват, че стоката е акцизна и би трябвало да пътува с документ, удостоверяващ начисляването, заплащането или обезпечаването на акциза.

По случая следва формиране на административнонаказателно произвеждане. Предвидената в закона глоба е двойният размер на дължимия данък, към 45 000 лв., плюс конфискуване на откритото количество – 21 600 литра минерален терпентин.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР