Инспектори от Агенцията по храните затегнаха контролаЗасилени проверки за качеството

...
Инспектори от Агенцията по храните затегнаха контролаЗасилени проверки за качеството
Коментари Харесай

Качествено ли е месото по магазините в Русе?

Инспектори от Агенцията по храните стегнаха контрола

Засилени инспекции за качеството на месото. Инспектори от Агенцията по храните стегнаха контрола в търговски обекти, кланици и цехове за произвеждане на месо.

Във фирмен магазин в Русе стоката е най-вече от свинефермата на производителя. Инспекторите от Агенцията по храните стартират своята инспекция първо по документи.

„ Проверява се дали съхранението на съответния тип артикул дава отговор на условията на нормативната база ”, изясни доктор Георги Дяков от ОДБХ-Русе, предава

След като оглеждат витрините, инспекторите ревизират и местата, където се съхранява месото, както и температурата в складовите пространства. Следва и образен оглед на стоката.

„ Нормалният цвят на месото е от бледорозов до розов и червен, според от коя група мускулатура е добито и какъв е типът на животното ”, уточни доктор Дяков.

Клиентите също са наясно по какъв начин да разпознават прясното месо. " Когато е по-свежо, то е по-червено, не е посиняло ", сподели клиент на обекта.

За да е несъмнено, че месото е качествено и в него няма неразрешени примеси, се взимат проби за разбор, както от страна на производителите, по този начин и от Агенцията по храните. Ако пробите покажат отклоняване от нормите, месото се унищожава.

През тази година количеството на откритото в Русенска област некачествено месо е незначително. Едва 30 кг месни артикули са били конфискувани за унищожаване
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР