Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) се самосезира от публикации

...
Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) се самосезира от публикации
Коментари Харесай

Инспекторатът към ВСС се самосезира за изявленията на Иван Гешев и Борислав Сарафов

Инспекторатът към Висшия правосъден съвет (ИВСС) се самосезира от изявления в медиите по отношение на изказванията от последната седмица на основния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов. Това оповестиха от институцията, представени от Българска телеграфна агенция.

От ИВСС разясняват, че става дума за изявленията им, в които има изказвания за държание, накърняващо независимостта на прокурора и държание, накърняващо престижа на правосъдната власт.

Случаят е разпределен на контрольор при съблюдаване правилото на инцидентния асортимент.

В понеделник Гешев и Сарафов поредно приказваха пред медиите. В изявлението си основният прокурор съобщи, че политиката би трябвало да излезе от правосъдната власт, описа за гърмежа против него, за отправени оферти в подмяна на отдръпването му от поста, както и за отправена опасност да подаде оставката си. Той приказва още за следствието, известно като " Барселонагейт ", за отправеното предложение до Висш съдебен съвет за освобождението му от служба, разяснява още дейности на политически партии и народни представители.

Директорът на Националната следствена работа Борислав Сарафов съобщи, че е необходим катарзис, с цел да се отреже гнилото и прокуратурата да проработи. Директорът на следствието уточни, че Иван Гешев самичък е признал, че държи „ на трупчета “ делото „ Барселонагейт “, с цел да може да извива ръцете на политиците. Както и че с изказването си основният прокурор е направил поръчка за влизане в политиката.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР