Иновация: Във Великобритания работят по създаването на пържола от гъби.Яденето

...
Иновация: Във Великобритания работят по създаването на пържола от гъби.Яденето
Коментари Харесай

Иновация: Във Великобритания работят по създаването на пържола от гъби

Иновация: Във Англия работят по основаването на пържола от гъби.

Яденето на гъби във Англия непрестанно се усилва през последните години поради изследвания, които демонстрират, че те са извънредно потребни за здравето.
На Острова към този момент работят върху основаването на пържола от тях.
Кога ще бъде подготвена и по-евтина ли ще е от обичайна от месо  – ревизира кореспондентът на NOVA Павлина Трифонова.

Продажбите на гъби в магазините са скочили с 20% през последните 10 години, а при някои специфични типове дори пет пъти повече. Вече даже се вършат просветителни турове в британските гори, по време на които човек може да се образова къде и по какъв начин да ги бере.

Националният концерн, който стопанисва десетки туристически обекти в Англия,

разгласи, че отстранява гъбите от менюто в заведенията за хранене си.

Причината е, че се отглеждат върху торф, приближаващ от блата, чието изгубване способства за климатичните промени.

Пол Дайър е професор по гъбична биология в университета в Нотигнгам и бе измежду поканени в английския парламент учени, които трябваше да разяснят на депутатите в последна сметка належащо ли да се предизвиква или не разрешава производството гъби и техни производни.

„ Обединеното кралство е международен водач в тази област – производството на микопротеин или гъбена храна. Той се събира, компресира и обработва, с цел да стане храна, която може да се продава. В нея има към 40 до 50 % протеин в изсъхнало тегло. Тя съдържа и доста положителни, диетични фибри. Има и витамини. Що се отнася до излъчванията в околната среда от производството на микопротеини, то те са едвам към 10 % от въглеродните, отделяни от едрия рогат добитък и към 30 % от тези отделяни при производството на пилешко месо ”, разясни Дайър.

А пържолите от гъби имат усет като телешките, само че са направени от мицел, основан в огромни резервоари за ферментация. Все още производството им е пробно и в дребни количества. Затова и цената им е много по-висока от тази на обичайните телешки стекове.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР