Иновативният материал, разработван през последните 3 години, е съвместно дело

...
Иновативният материал, разработван през последните 3 години, е съвместно дело
Коментари Харесай

Hermès представя първата си чанта от гъби

Иновативният материал, разработван през последните 3 години, е взаимно дело на стилния колос и  компанията MycoWorks.

Hermès обявиха, че през последните три години са сътрудничили на стартъпа MуcoWorks при основаването на Sylvania – новаторски материал, построен от мицел на гъби, базирайки се върху технологиятa Fine Mycelium .

За да подобрят в допълнение неговата издръжливост и устойчивост, експертите на Hermès нанасят завършващия щрих във Франция. Настоящият началник на Hermès- Пиер-Алексис Дюма, удостоверява, че целият развой “напълно дава отговор на стандартите за качество на Hermès ”.

За да ни увери в изказванието си, първата чанта, която ще бъде удостоена с достойнството да бъде направена от Sylvania, e модел от сбирката Victoria.

Какво тъкмо съставлява материалът, от който ще е чантата? 

Мицелът е фината мрежа от влакна, формирана от гъби и гъбоподобни. Материалът се отглежда във деликатно проектирани патентовани подноси, които поддържат идеални условия за следен напредък на материала.

По време на процеса клетъчните структури се блокират за увеличаване на естествената дарба на мицела да се свързва със себе си и други материали – извънреден пробив, който основава мощна триизмерна мрежа.

Тъканта, основана от мицел, е нетоксична, водоустойчива и огнеустойчива . Тя може да бъде както доста тънка, по този начин и извънредно плътна.  На мицела му е необходим интервал от единствено 3-4 седмици, с цел да порасне изцяло, само че все пак цената му сега е по висока oт тaзи на естествената кожа.

Твърди се, че това не е нито веганска, нито “гъбена кожа ”, а по-скоро нов клас резистентен материал.  

До края на годината се чака чантите да бъдат пуснати в продажба .

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР