Иновативната функция Emergency SOS via satellite вече прекоси Атлантическия океан

...
Иновативната функция Emergency SOS via satellite вече прекоси Атлантическия океан
Коментари Харесай

Сателитната SOS система на iPhone стигна до Европа

Иновативната функционалност Emergency SOS via satellite към този момент прекоси Атлантическия океан и месец след старта си в Съединени американски щати и Канада, към този момент е налична и в европейски страни. Чрез нея хора в неволя могат посредством сателитна връзка да подадат сигнал дори без да са в зона с мобилен обсег.

От през днешния ден опцията е налична за потребителите с iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max с iOS 16.1 във Франция, Германия, Ирландия и Англия.
 Спешният SOS сигнал във вашия iPhone 14 коства на Apple половин милиард $
Спешният SOS сигнал във вашия iPhone 14 коства на Apple половин милиард $

Новата услуга ще разреши на моделите iPhone 14 и iPhone 14 Pro да се свързват непосредствено към спътник

Сателитната система разрешава на потребителя в неволя бързо да попълни данни за положението си и те по-късно да стигнат до управляващите дружно с локация и спомагателна информация. Освен това посредством сателитна връзка всеки, останал отвън обсег, може да изпрати точното си местонахождение на своите близки, които го виждат в приложението Find My.

" Убедени сме, че известията посредством спътник ще спасят доста хора и ще са от сериозна помощ на избавителните служби, които са ангажирани с тези постоянно комплицирани избавителни интервенции ", разяснява изпълнителният шеф на Европейската асоциация на незабавните номера Гари Мачадо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР