Иновативна система за предотвратяване на сблъсък и други опасни ситуации

...
Иновативна система за предотвратяване на сблъсък и други опасни ситуации
Коментари Харесай

Иновативна система следи за безопасното движение на електробусите и тролейбусите във Враца

Иновативна система за попречване на конфликт и други рискови обстановки има в новите тролейбуси и електробуси на градския превоз във Враца, оповестиха от Общината.

Новите девет тролейбуса и 13 електробуса са купени по план, изпълняван от община Враца с поддръжката на оперативната стратегия „ Околна среда “ (2014-2020 г.). Иновативната система за сигурност също е част от плана, който е на обща стойност 32 милиона лв.. 

Внедрената система употребява данни в действително време, като дефинира рисковите зони по пътя, уязвими сектори и времето до конфликт.

Тя е снабдена със звукова и образна сигнализация, дефинира независимо рисковите зони и времето за възможен конфликт с уязвим участник в придвижването, предизвестява за рискови зони и алармира за удар начело, като " разпознава " коли, мотоциклети, пешеходци и велосипедисти. 

По плана за възобновяване на градския превоз във Враца се планува още въвеждане на електронни системи за информация и таксуване на пасажерите, в допълнение видеонаблюдение и ремонт на контактната тролейбусна мрежа, възобновяване на спирките.

Тролейбусите бяха доставени предходната година, а електробусите - при започване на април тази година. Всички нови транспортни средства обслужват към този момент маршрутите на градската мрежа.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР