Инжекция спира развитието на ракови клетки, според резултатите от последните

...
Инжекция спира развитието на ракови клетки, според резултатите от последните
Коментари Харесай

ПРОБИВ: Инжекция спира рака!

Инжекция стопира развиването на ракови кафези, съгласно резултатите от последните научни проби. По този метод лекарството против рака е една стъпка по-близо до това да стане действителност, написа " Индипендънт ".

Инжекцията, известна като mRNA-4359 и създадена от Moderna, сега е ориентирано към хора с напреднал меланом, рак на белия дроб и други ракови болести.

Лекарството е предопределено да разпознава и да се бори с раковите кафези. 

За първото сходно проучване върху хора - 16 пациенти в напреднал стадий са получили сред една и девет дози mRNA-4359.

Изследователите разкрили, че туморите не порастват и не се появяват нови при осем от 16-те пациенти. Учените са категорични, че лечението се понася добре без съществени странични резултати.

Изследователите описаха резултатите като „ значима първа стъпка “ в евентуалното създаване на ново лекуване за хора в напреднал етап.

Лекарството употребява mRNA технология, сходна на имунизациите против Covid-19, която учи имунната система по какъв начин раковите кафези се разграничават от здравите.

Резултатите ще бъдат показани на конференцията на Европейското сдружение по здравна онкология в Барселона от основния откривател на Обединеното кралство доктор Дебашис Саркар, специалист по пробна онкология в Кралския лицей в Лондон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР