Инжектирането на голяма доза допамин - произвеждан от главния мозък

...
Инжектирането на голяма доза допамин - произвеждан от главния мозък
Коментари Харесай

Инжекции ще ни правят по-умни

Инжектирането на огромна доза допамин - създаван от основния мозък невромедиатор, може да подтиква мозъчната интензивност и да помогне на хора да се избавят от редица тежки болести, сочат резултатите от проучване, представени от уеб страницата Лайф.


При това допаминът освен се бори с следствията от сходни болести, като заболяването на Паркинсон, само че и доста усилва мозъчната интензивност.

Учени от Йейлския медицински институт в Ню Хейвън са разкрили директна взаимозависимост сред нарасналото наличие на допамин и интензивността на гена 1 (HAR1).

Изследването на резултата от допаминови инжекции върху взетите от шестима души, пет шимпанзета и пет макаци резус тъканни проби от 16 мозъчни зони е разрешило да се удостовери интензивността на няколко типа ензими, които директно въздействат върху интелигентността и познавателната дарба.

Ако клиничните тествания на препарата са сполучливи, медици за пръв път ще имат опция освен да унищожават следствията от болести, тремор и намалена физическа интензивност, само че и в някои случаи да поправят умствените качества чрез инжекции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР