Инжектирането на глюкагон-подобен пептид, което е неотменна част от лечението

...
Инжектирането на глюкагон-подобен пептид, което е неотменна част от лечението
Коментари Харесай

Таблетки заменят инжекциите при лечение на диабет


Инжектирането на глюкагон-подобен пептид , което е неотменна част от лекуването на доста диабетици, скоро може да бъде сменено от перорален банкет на хормона. Това ще спести ежедневния дискомфорт на доста хора, а ефикасността на назначеното лекуване на диабет ще се резервира изцяло.

Глюкагон-подобният пептид е хормон , който се секретира в червата след хранене и подтиква отделянето на инсулин , подпомагащ усвояването на постъпилата с храната глюкоза. Затова глюкагон-подобният пептид влиза в състава на така наречен неинсулинови антидиабетични средства , които се предписват на огромна част от пациентите, страдащи от диабет вид 2.

Огромният минус на неинсулиновите антидиабетици е, че се създават единствено в инжекционна форма , което предизвика всекидневен дискомфорт у пациентите. Това стеснение обаче може скоро да отпадне, защото в съвсем краен стадий на разработка е таблетната форма на тези антидиабетични медикаменти.

Клиничните изследвания, извършени досега, демонстрират, че резултатът от пероралния банкет на глюкагон-подобен пептид е изцяло сравним с този от инжекционното му използване.

Приемът на таблетната форма оказва помощ за усъвършенстване лекуването на диабет в 2 аспекта:
Нивата на глюкоза в кръвта след хранене се поддържат задоволително ниски; Не се записват случаи на рискова хипогликемия;

Свързани публикации.. Всеки втори у нас е заплашен от диабет 0 Одобриха нов медикамент за лекуване на диабет 0 Революционен способ възвръща производството на инсулин 0

В допълнение клиничните проби демонстрират, че пероралният банкет на неинсулинови антидиабетици оказва помощ за съкращаване на тежестта на пациента.

Затлъстяването е измежду главните отключващи диабет фактори. Възможността таблетната форма на глюкагон-подобния пептид да способства по едно и също време за нормализиране и на кръвната захар, и на тежестта може да трансформира продукта в първи избор за неинсулиново лекуване на диабет. Особено при хора, които имат нетърпимост към инжекции или търсят оптимално комфортна форма на лекуване на болестта си.

Данните от досегашните клинични изследвания сочат, че таблетната форма на гликоген-подобния пептид е изцяло съвместима за банкет с останалите видове антидиабетични лекарствени средства. Освен това положителен резултат от лекуването е открит при пациенти с диабет вид 2 от всевъзможни възрастови групи, в това число при хора, борещи се с диабета от години.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР