Инициираха подписка до президентството за помилването имПред Съдебната палата отново

...
Инициираха подписка до президентството за помилването имПред Съдебната палата отново
Коментари Харесай

Нов протест в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Инициираха подписка до президентството за помилването им

Пред Съдебната палата още веднъж се събраха хора в поддръжка на някогашния кмет на столичния регион “Младост ” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Това е вторият за тази седмица митинг във връзка окончателното решение на Върховния касационен съд за осъждането на някогашния кмет на община „ Младост “ Десислава Иванчева на 6 години, заместничка ѝ Биляна Петрова – на 5 години, а Дюлгеров на 4 години и отвеждането им в Сливенския затвор, написа.

Гражданите, пристигнали на митинга са уверени, че двете дами са почтени. Те са безапелационни, че двете се опълчиха на бизнес ползи в квартала, а градежите в „ Младост “ са започнаха незабавно след показния им арест в центъра на столицата, споделят хората.

Организаторите предизвикаха подписка в поддръжка на двете дами, посредством която да бъде сезирана президентската институция за опрощение на Петрова и Иванчева.

От понеделник до сряда сред 16:00 и 19:00 часа ще се събират подписи пред Съдебната палата, както и на други места в столицата. Има и подписка в интернет.

Хората, които пристигнали на митинга скандираха и против основния прокурор Иван Гешев. По-рано стана ясно, че Николай Хаджигенов, юристът на Десислава Иванчева, е подал молба до президента за помилването ѝ.

Комисията по опрощение към президентската институция ще прегледа документите по проблема с някогашната кметица на столичния регион “Младост ” Десислава Иванчева, заяви пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Ние през другата седмица се надяваме да получим всички нужни документи, по този начин както го изисква законът и разпоредбите, по които работи нашата Комисия по опрощение. От там нататък следват полемики. В тази комисия има доста съществени адвокати. Ще разгледаме нейния случай по този начин, както всички останали, и ще вземем решение ", сподели Йотова.

Иванчева и Петрова бяха отведени в Сливенския затвор, а по-късно Върховният касационен съд оповести решението за осъждането им.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР