Инициативният комитет, който събра подписка за провеждане на местен референдум

...
Инициативният комитет, който събра подписка за провеждане на местен референдум
Коментари Харесай

Пресконференция в Благоевград: Инициативният комитет вкарва в съда прекратената процедура за референдума за заема от 17 млн.лв и обяви:

Инициативният комитет, който събра подписка за осъществяване на локален референдум с въпрос " Одобрявате ли решението на Общински съвет-Благоевград за вдишване на дълготраен дълг за осъществяване на капиталово желание „ Скапто Терме Аквапарк Бачиново “?, разгласи публично през днешния ден на конференция, че ще апелира в съда решението за преустановяване на процедурата, оповестено от ръководителят на ОБС Благоевград Р. Тасков.

Миналата седмица ОБС шефът заяви, че инспекцията на ГРАО е открила към 4 000 нелегитимни подписа, от общо събраните 12 075. Признати са единствено 8589 подписа, което е задоволително съображение за преустановяване процедурата, сподели на брифинг Тасков.

" Какви са претекстовете на проверяващите при установяване легитимността на подписите в събраната подписка за провеждането на референдума, и какво ще се случва с сходни подписки отсега нататък, това е въпросът, които желаеме да изясним посредством съда, разгласи на конференцията юрист Методи Байкушев, който оспори изказванията към нелегитимността на подписката и инициативния комитет и опцията за спекулации с подписите на хората.

" Няма безусловно нищо нелегално в метода, по който са събирани подписите, всичко е транспарантно, законово обосновано. По отношение на регистрацията на Инициативния комитет, държа да отбележа, че преди 4 години, условието за регистрация отпадна от закона, сподели още Байкушев, които отхвърли и всякаква възможност за нечиста сделка с персоналните данни на хората.

Байкушев прикани локалния парламент да анулира решението за вземането на дълг от над 17 милиона лв. за развиването на парк „ Бачиново ” и за ремонт на аквапарка, с цел да се постави завършек на сагата с този заем. Ако кметът или съветниците вносители изтеглят предлагането си за заем, то правосъдните процедури ще спрат, никой няма интерес да се организира референдум, да се харчат национални пари, сподели Байкушев, който твърди, че задачата на концепцията за референдум по тематиката, била да се чуе мнението на хората, които съгласно него не одобрявали решението за заема.
Грета Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР