Инициативният граждански комитет Лозенец, който е срещу строителството на 34-етажната

...
Инициативният граждански комитет Лозенец, който е срещу строителството на 34-етажната
Коментари Харесай

Готвят се нови протести срещу Златен век, искат оставката на шефа на ДНСК

Инициативният цивилен комитет " Лозенец ", който е против строителството на 34-етажната постройка " Златен век ", изиска оставката на шефа на националния строителен надзор (ДНСК) Иван Несторов поради изгубеното на първа инстанция дело против " Артекс ". Обмислят се и нови митинги.
Според жителите заповедта за прекъсването на градежа, издадена през април, не е готова добре, а от решението на Софийския административен съд излиза наяве, че смяната на Закона за устройство на териториите, която удължава разрешителните за градеж на 10 години, в действителност, важи за " Артекс " и " Златен век ".
Именно от сдружението " Артекс " хора от властта се снабдиха с евтини жилища.
Строителството на " Златен век " беше спряно след среща при премиера Бойко Борисов с заричане в заповедта да се запише, че разрешителното за небостъргача е изтекло. Такъв текст обаче по този начин и не се появи.
" Съдът на първа инстанция споделя, че корекция " Артекс " има – каквото и да се опитваха да ни споделят институциите, каквото и да е било желанието на Народното събрание. ДНСК издадоха една порочна заповед и не я защитаваха в следствие ", съобщи Воислав Тодоров.
ДНСК разгласи, че занапред ще мисли дали да апелира правосъдното решение. Ако не го направи, строителството по " Златен век " може да стартира след 14 дни.
От " Артекс " оповестиха, че от април до момента са изгубили съвсем 2 млн. лв. и чакат институциите и жителите да се съобразят с решението на съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР