Инициативен комитет организира протест днес във Варна. Той ще стартира

...
Инициативен комитет организира протест днес във Варна. Той ще стартира
Коментари Харесай

Варненци излизат на протест днес. Вижте защо

Инициативен комитет провежда митинг през днешния ден във Варна. Той ще започва в 18:00 часа против входа на ПТГ – Варна (Механотехникум) и и пред РУО - на ул. " Цар Симеон I “ 32.

Това е второто поред национално неодобрение по един и същи проблем. То е във връзка със възбраната за достъп до двора на гимназията извънучебно време.

Поканени са претендентите за кметове и общински съветници, представители на локалната и държавната власт, парламентарно показаните политически сили, локални и национални медии.

Протестът е кротичък и ще се реализира с разрешението на Община Варна, при строго съблюдаване на публичния ред. Политическите пристрастия нямат значение.

Елате още веднъж с децата си, с цел да подкрепим дружно безвредната игра, се споделя в писмо, изпратено до Varna24.bg .

Публикуваме текста му без редакторска интервенция:

ПОКАНА

На 27.10.2023 от 18:00 на ул. " Цанко Дюстабанов “10 (срещу входa на Професионална техническа гимназия) в гр. Варна и пред РУО / Регионално Управление на Образованието / - на ул. " Цар Симеон I “ 32 ще се организира кротичък цивилен митинг под наслов " Допускане на жителите на жк.Победа в двора на ПТГ в извънучебно време - за спорт, отдих и детски игри, с цел да има къде безвредно да спортуват децата от квартала “.

Каним Директора на Професионална Техническа Гимназия (ПТГ) - гр. Варна.

Каним представител на РУО - Варна, като представител на Министерство на образованието и науката.

Каним представители на Община Варна - Дирекция " Спорт.

Каним медиите, с цел да отразите нашия кротичък митинг в името на обществената идея - да могат нашите деца да карат колело, да играят футбол, волейбол, баскетбол, без да се тормозим за тяхното здраве и живот. Да могат да вършат всичко това, само че не сред колите по паркингите и улиците в квартала, а в прелестния огромен двор на ПТГ - Варна, който в извънучебно време е необработен, само че и недосегаем за общността.

Молим Ви, елате на 27.10.2023 от 18:00 ч. до 18:45 ч., с цел да отразите още веднъж това наше събиране пред ПТГ, само че този път и пред РУО - Варна, с цел да не се постанова да отразявате и от този регион следващия случай на блъснато дете, до момента в който кара колело или гони топка.

Каним и претендентите за кметове и общински съветници, представители на всички политически партии, тъй като нали Вие сте нашите представители във властта, както и претенденти за нея.

Първият път се събрахме и успяхме да реализираме първата си цел - отваряне на учебното заведение за летният сезон, само че в този момент е заключено още веднъж. Име потребност още веднъж от вашата поддръжка с цел да осигурим безвредно място за игра на нашите деца. Няма да се откажем! Разчитаме на Вас и Ви благодарим за поддръжката. Готови сме на всичко за сигурността на нашите деца! Ако не можете да дойдете публично, каним Ви като жители - майки, татковци, братя и сестри, подкрепете ни!

Протестът е документално утвърден от Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР