Инициативен комитет обяви, че организира подписка с искане на Национален

...
Инициативен комитет обяви, че организира подписка с искане на Национален
Коментари Харесай

Инициативен комитет иска референдум за еврото, енергетика и забрана на джендър пропагандата у нас

Инициативен комитет разгласи, че провежда подписка с искане на Национален референдум за еврото, ориста на българската енергетика и " възбрана на ЛГБТИ+(джендър) пропагандата в България, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Ние сме тук с цел да върнем гражданския образ на референдума, ние вършим народен референдум. Мислите ли, че друга партия ще се включи в този техен референдум? Къде са им 200 000 подписа от предходния референдум? Ние сме тук, с цел да не позволим тази национална идея да бъде приватизирана от една партия. Очакваме поддръжка от всички партии “, сподели Ивайло Шопски от Комитета на конференция в Националния пресклуб в БТА-София в отговор на въпрос дали идната подписка няма за цел да саботира тази на " Възраждане ".

От комитета оферират за референдум следните въпроси:

- Съгласни ли сте приемането на еврото в Република България да стане не преди приходите в страната да се изравнят със междинните за Европейския съюз?

- Подкрепяте ли запазването на въгледобива и топлоелектрическите централи, както и развиването на нуклеарната енергетика, в това число посредством създаване на нови мощности в Белене и Козлодуй?

- Съгласни ли сте да се забрани със закон ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в детските градини, учебните заведения, културните институции, както и във всяка държавна политика на Република България?

„ Основната ни задача да сме тук, е да поканим всички искащи, партии, неправителствени организации и жители да се включат в тази идея. Считаме, че приемането на еврото в България в този миг не е уместно, едва ли българският народ народ е подготвен да одобри още спомагателни разноски “, сподели Ивайло Шопски от комитета.

Писателят Александър Урумов пък съобщи, че надали има рационален човек, който да не поддържа и трите тематики.

" Към момента ние не отговаряме на критериите за въвеждане на еврото. Еврото няма да бъде въведено на 1 януари 2024 г ", безапелационен бе той. По думите му е нужна най-малко една година за подготовката за разработване на знак за банкнотата, както и още толкоз за печатане и други механически действия.

По отношение на " джендър идеологията " - има решение на Конституционния съд, сподели още той. Урумов поддържа тезата си с представени от него данни от социологическо изследване, съгласно което 78 % от българите са против Истанбулската спогодба.

„ Преди да имаме нов вид, който работи, ние не можем да се откажем от актуалните мощности. Искаме дата, час, прецизен ангажимент, а не нещо там във времето хипотетично “, сподели Шопски по въпроса за енергетиката.

На въпрос дали от инициативния комитет са готови за провеждането на референдума, Шопски отговори, че към този момент има структури в 36 обитаеми места, което не е задоволително, само че от през вчерашния ден следобяд десетки хора поискали да се включат в самодейността.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР