Инициативен комитет Обручище завинаги прекратява протестните действия от днес. След

Инициативен комитет Обручище завинаги прекратява протестните действия от днес. След ...

Край на блокадите по пътя в ОбручищеИнициативен комитет "Обручище завинаги" прекратява протестните действия от днес. След проведена среща с директора на Областно пътно управление Стара Загора Веселин Димитров са постигнати договорености да започне процедура по проектиране и изпълнение на основен ремонт и рехабилитация на път III-5504 от Републиканската пътна мрежа, а до започването на основния ремонт да се извърши текущ такъв с цел временното подобряване на състоянието на отсечката. 

Локалният ремонт на участъка на около 15 километра от третокласния път Мъдрец-Искрица-Медникарово-Обручище-Раднево-Гълъбово трябва да започне не по късно от 22 юни и да завърши до края на юли, съобщи тенчо Киряков от инициативния комитет "Обручище завинаги".

"До края на юли трябва да завърши локалният ремонт - отсечката от ТЕЦ – 1 едно до надлеза над затворената горна лента. Второ, от утре ,най късно, започва фрезоването на асфалта - кърпене на дупки по цялото трасе до Мъдрец. Също до края на юли, с пътно-поддържащата фирма, която е на Област Стара Загора сме се разбрали без процедури да започнат проектиране за цялостен ремонт на пътя".

До петък, 25 юни, областно пътно управление-Стара Загора трябва да внесе до управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" конкретно задание за ремонта при условие, че поетите от агенция "Пътна инфраструктура" ангажименти не бъдат изпълнени, протестиращите са в готовност да подновят действията си.

Източник: bnr.bg