Инициативен комитет Лозенец изпраща становище по казуса за законността на

...
Инициативен комитет Лозенец изпраща становище по казуса за законността на
Коментари Харесай

Инициативен комитет представи становище за незаконността на Златен век

Инициативен комитет " Лозенец " изпраща мнение по проблема за законността на постройката " Златен век ", направено от Борис Милчев.

Те изясняват, че Борис Милчев е изтъкнат специалист в региона на Закона за устройство на територията, дълготраен шеф на правния отдел в Направление " Архитектура и градоустройство ", Столична община, като сега е и правист към Камарата на архитектите в България.

" Милчев представляваше жителите от Борово, които дефинитивно завоюваха делото против проекта за създаване на 80-метрова постройка на бул. България ", добавя предприемчив комитет " Лозенец ".

Според тях, мнението еднопосочно поддържа тезата, че постройката няма годно позволение за градеж и в този смисъл я намира за противозаконна:

Извършваното на строителство след 19.11.2017г. на обекта " Златен век " е строителство без позволение за градеж, т.е. противозаконен градеж по смисъла на член 225 алинея 2 т. 2 от Закон за устройство на територията. Издадените две заповеди за допълнение на разрешението за градеж след 19.11.2017г. са несамостоятелни, допълват фиктивен акт, заради което не могат да породят правно деяние. Те не могат да бъдат интерпретирани и като презаверка на разрешението за градеж, защото такава е била кардинално неприемлива.

В мнението се разясняват и позициите на юристите проф. Огнян Герджиков, проф. Иван Тодоров, Явор Зартов, д.ю.н. проф Иван Русчев и Савин Ковачев с думите:

Авторите на мненията са създали оптималното, с цел да обосноват правно субективните показа на притежателите на " Артекс Златен век " ООД, като техни клиенти, за законността на осъществяваното строителство предвид на административния спор във връзка заповедта за прекъсване на началника на ДНСК и на възможния спор за законността на градежа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР