Инициативен комитет Граждани за София се обявиха против изсичането на

...
Инициативен комитет Граждани за София се обявиха против изсичането на
Коментари Харесай

Граждани за София е против новия проект за пл. Света Неделя

Инициативен комитет " Граждани за София " се оповестиха срещу изсичането на дърветата към храма " Света Неделя ". Те са подготвили петиция, подписана досега от над 100 индивида.
" Това е вандалски акт от страна на общината, който ние няма да приемем...Белият дроб на София да бъде изсечен е безусловно неприемливо! ", написа в позицията на инициативния комитет.
" Граждани за София " упорстват общината да преразгледа решението си за обновяването на знаковия столичен площад.
Припомяме, че състезанието бе спечел от студио " Фуксас ". Представеният от тях план планува отсичането на 50-годишните дървета, множеството от които са кестени, към храма. Заложено е засаждането на нови фиданки към ресторант " Хепи ", което ще затрудни пешеходното придвижване в този сектор, съгласно архитекти.
Сянката в горещите дни, на която всеки преминаващ се радва, ще бъде унищожена с години. Ние не одобряваме никакви доводи това да се случи! Призоваваме за наново разглеждане на заданието!, се споделя в петицията на " Граждани за София ".
Срещу премирания от общината план за реорганизация на столичния площад " Света Неделя " се оповестиха и двете професионални организации у нас – Камарата на архитектите и Съюза на архитектите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР