Инициативата „Ние пишем на кирилица обедини млади социалисти от цяла

...
Инициативата „Ние пишем на кирилица обедини млади социалисти от цяла
Коментари Харесай

“Ние пишем на кирилица”

Инициативата „ Ние пишем на кирилица " сплоти млади социалисти от цяла България по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската писменост- 24 май. Идеята на плана е младежите да напомнят стихове на класици на българската литература на своите съграждани на един от най- светлите българските празници.

Младежи от София, Благоевград, Пловдив и Варна се включиха в акцията. Те проведоха походи из централните елементи на градовете, в които подаряваха на съгражданите си книгоразделители с логото на акцията „ Ние пишем на кирилица " и свитъци със стиховете на Яворов, Дебелянов, Далчев и други български писатели.
„ Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност е специфична дата за всички нас. България е заслужила признателността и уважението освен на славянските нации, само че и на целия свят. Ние притежаваме богата просвета, която би трябвало да помним, пазим и съхраняваме, само че освен на 24-ти май, а всеки ден. ", сподели Николай Бериевски, ръководител на МО в Българска социалистическа партия.

По случай 24-ти май младите социалисти снимаха и видео, в което те рецитират знаковата ода „ Българският език " на Иван Вазов. Клипът е сниман на емблематични места, свързани с българската просвета и история- Народната библиотека, Софийския университет, Народното събрание, Министерския съвет, Ларгото, Народен спектакъл „ Иван Вазов " и НДК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР