Инициативата e част от дългогодишната програма Топъл обяд и от

...
Инициативата e част от дългогодишната програма Топъл обяд и от
Коментари Харесай

БЧК предоставя образователни комплекти на деца от социалнослаби семейства

Инициативата e част от дългогодишната стратегия „ Топъл обяд ” и от стратегия „ Дейности в отговор на COVID-19 ”
София – Българският Червен Кръст (БЧК) ще даде 2 500 комплекта за просветително и креативно развиване на деца от социалнослаби фамилии от цялата страна. Те съдържат персонални защитни средства, детски книжки с приказки и училищен принадлежности. По-голямата част от тях ще бъдат раздадени на децата, включени в стратегия „ Топъл обяд ” през образователната 2020/21 година – 1 473 от цялата страна. Инициативата се осъществя в интервала декември 2020 година и февруари 2021 година с финансовата поддръжка на Партньорската мрежа за щедрост на БЧК и Американската организация за интернационално развиване (USAID), като част от програмата „ Дейности в отговор на COVID-19 ” на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, посредством която БЧК продължава интензивно да оказва филантропична помощ в битката против пандемията.
 БХК връчи обичайните награди за принос към правата на индивида БХК връчи обичайните награди за принос към правата на индивида
В Международния ден за правата на индивида — 10 декември обичайните награди „ Човек на годината “ на Българския хелзин...
Програмата „ Топъл обяд ” на БЧК започва за пръв път през 2004 година Тя има за цел да подкрепи учебното обучение и физическото развиване на децата, като им обезпечава безвъзмездна храна в учебно заведение всеки образователен ден през студените зимни месеци. За 16 години са обезпечени 1 426 779 безвъзмездни обяда на 19 034 нуждаещи се деца от социалнослаби фамилии в цялата страна.
Въпреки непрекъснато усложняващата се конюнктура по отношение на разпространяване на COVID-19 и прекосяването към отдалечена форма на образование за всички възпитаници, дългогодишната самодейността на БЧК ще продължи да се реалзира без спиране. Децата, включени в програмата през актуалната образователна година, ще получават пакетирана храна на седмична или месечна база съгласно изискванията в съответните области на страната. При прекосяване към обичайна форма на образование, те ще получават още веднъж безвъзмездна топла храна в учебно заведение всеки образователен ден.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР