Инициатива за разширяване на зарядните станции за електрически автомобили и

...
Инициатива за разширяване на зарядните станции за електрически автомобили и
Коментари Харесай

По инициатива на Даниел Панов и Сдружението на общините разширяват мрежата от зарядни станции за електрически автомобили

Инициатива за разширение на зарядните станции за електрически коли и плъгин-хибриди в общините сплотява напъните на Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/, чийто ръководител на кметът на Велико Търново Даниел Панов,и профилираните организации в сферата. Чрез потреблението на преносната мрежа и детайлите на техническата инфраструктура на ЕСО ще бъде допустимо местоположения за зареждане да бъдат обособени във всяка една точка в страната.

По-рано през днешния ден НСОРБ, Електроенергиен систематичен оператор ЕАД, Българска браншова камара на енергетиците и Българска асоциация електрически транспортни средства подписаха, Индустриален клъстер „ Електромобили ” и Асоциация на притежателите на електрически автомобили подписаха 5-годишен меморандум. Споразумението планува всички страни да си сътрудничат за построяването на съответна инфраструктура в страната за зареждане на транспортните средства, задвижвани с тока.

Публичните институции да ускорят на процедурите по даване на позволения и основаване на права, нужни за откриването на зарядни точки върху държавна или общинска благосъстоятелност, както и за прекосяване през държавна или общинска благосъстоятелност, е друга от задачите на сътрудниците по съглашението.

Липсата на задоволително зарядни станции за електрически транспортни средства към този момент се обрисува като проблем пред подмяната на автопарка на градския превоз, обърна внимание Даниел Панов. Той изрази вяра, че с обединяването на заинтригуваните организации ще бъдат преодолени редица административни и процедурни усложнения, които срещат както евентуалните вложители, по този начин и общините с интерес към развиване на мрежата. По предложение на Панов следва да бъде направена пътна карта, която да концентрира напъните на сътрудниците по съглашението и да очертае стадиите за реализиране на бърз и действителен прогрес за по-ускорено създаване на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили.

Страните по меморандума се ангажираха с правенето и представянето на експертни мнения пред обществените институции при избора на подобаващи места за паркиране в центровете, междуградските пътища и в жилищните квартали и при отделяне на профилирани места за зареждане на електрически транспортни средства.

Подкрепата за построяването на инфраструктура за електротранспорт на европейско равнище е планувана чрезМеханизма за съгласуваност на Европа.

Меморандумът за съдействие бе подписан от Даниел Панов, Ангелин Цачев – изпълнителен шеф на ЕСО ЕАД, проф. Валентин Колев – заместник-председател на УС на Българската браншова камара на енергетиците, Мартин Заимов – съпредседател на Българската асоциация електрически транспортни средства, Илия Левков – ръководител на УС на Индустриален клъстер „Електромобили ” (ИКЕМ), Калин Арсов – ръководител на УС на Асоциация на притежателите на електрически автомобили в България (АСЕБ)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР