Инфузионните терапии са иновативен начин за поддържане на здравето, казва

...
Инфузионните терапии са иновативен начин за поддържане на здравето, казва
Коментари Харесай

Стресът предизвиква болести и преждевременно стареене

Инфузионните лечения са новаторски метод за поддържане на здравето, споделя Йорданка Семерджиева-Вандева. Тя е магистър фармацевт, еĸсперт по леĸарствена терапия, експерт по леĸарствена информация и сигурност и управител в естетичната ĸлиниĸа „ Д-р Вандев “. Doctor Vandev Clinic е единствената в Пловдив с еĸсперт по леĸарствена терапия. В ĸлиниĸата се правят комплицирани хирургични и нехирургични операции, ĸоито изисĸват медиĸаментозна терапия. Затова и назначението на сходни процедури се прави взаимно със експерта по леĸарствена терапия. Това подсигурява най-ефеĸтивно медиĸаментозно лекуване и свеждане до най-малко на нежеланите леĸарствени реаĸции.

- Какво съставлява инфузионната терапия?

- Интравенозните инфузии надалеч не са непознати по света, само че за България са тотална иновация. Инфузионните лечения са дейни коктейли за венозно приложение, известни още като интравенозни бустери или витамин дрипове. Тази процедура е най-бързият и ефикасен метод за снабдяване на разнообразни комбинации от витамини, микроелементи, антиоксиданти, имуностимулатори и аминокиселини непосредствено в кръвообращението. Хидратацията е от първостепенно значение за здравето, мозъка и тялото. Дори и минималната загуба на течности може да аргументи стрес за организма и да усили съществуването на свободни радикали, което след това да аргументи редица здравословни проблеми.

Тези лечения в нашата клиника връщат салдото в клетките и се грижат за вярната им хидратация посредством инфузия с антиоксиданти, минерали и витамини. Положителните резултати се усещат незабавно – повече жизнеспособност и избистрен разум. Тук реализираме усъвършенстване на здравето за по-добър имунитет, детоксикация, хидратация и възобновяване, след медицински процедури или спорт. Разработването на наши формули ни лиши към две години, които към този момент са утвърдени и се ползват с огромен триумф.

- Какви са изгодите от вливанията и преимуществата им по отношение на набирането на нужните за организма неща по натурален метод – посредством храна, или от хранителни добавки?

- При интравенозните бустъри нужните витамини и микроелементи се доставят непосредствено, заобикаляйки перорален банкет, спрямо приема на добавки или набирането им посредством храната. Желязото, микроелементите, аминокиселините или витамините, да вземем за пример, не се набират в задоволително количество от питателните артикули. Често се следи недобро асимилиране през гастро-интестиналния тракт, което няма по какъв начин да се случи при венозното въвеждане. При интравенозните лечения нужните субстанции постъпват непосредствено в кръвообращението и по този метод доближават до всички кафези и тъкани, което е невероятно да се реализира посредством приема на добавки. Тялото ни усвоява единствено от 20 до 60 % от питателните субстанции.

При венозната терапия, степента на асимилиране е от 90 до 100 %. При това без организмът да изразходва енергиен запас. Основните изгоди са, че организмът се насища бързо и за къс интервал се доближава до оптимални резултати. Самата процедура лишава сред 30 и 45 минути.

- Към кои болести могат да служат като спомагателна терапия?

- Към огромна гама от болести. При непълен банкет на желязо с храната и неприятното му асимилиране да вземем за пример.  Също и при желязодефицитна анемия, при недостиг на витамини B6, B12 и фолиева киселина. Добре се комбинират терапиите с лекуването при пациенти с автоимунни болести като псориазис и псориатричен артрит. При хронични болести, летни вируси, алергии, първи признаци на простуда и грип, хронична отмалялост, пролетна отмалялост и постоянно главоболие или мигрена. Също по този начин при тревога, боязън, проблеми със съня, общ имунен и енергиен спад, намален тонус. Но и умствени и физически натоварвания, мускулни болки, стрес и меланхолия, хирургични интервенции, след прекарано заболяване. Служат като бюти лечения, забавящи стареенето на кожата, могат да предотвратят косопад. Отразяват се удобно при разграждането на мазнини, хранителен детокс, режим на намаляване. Поддържат здравето на черния дроб и още доста други.

- Има ли ограничавания във възрастта на пациентите, подобаващи за инфузионна терапия?

- Когато става въпрос за потребност, приказваме по-скоро за показания, а не за възраст.

- Как подбирате подобаващата за всеки пациент терапия?

- Съобразяваме се с резултата, който желаят да получат от лечението. Разработили сме разнообразни типове венозни лечения. Определящите фактори, по които се водим, са методът на живот на пациента, диетата му, биометричните данни и здравословното му положение. Снемането на анамнеза е от голяма важност, както и цялостното му положение и съпътстващите болести, в случай че има такива. Преди самата процедура се организира консултация, попълня се медицински въпросник и проучвания, в случай че е належащо. Процедурата би трябвало да се прави единствено от дипломиран медицински личен състав. И той вярно да реши положението на пациента, да съобрази лечението със съпътстващите болести и да дефинира подобаващите дози на дейните субстанции. Сериозен проблем на днешното време са стресът и предизвикваните от него заболявания, както и преждевременното стареене на организма.

- Помагат ли за това по някакъв метод интравенозните лечения?

- Към това в действителност са ориентирани нашите старания напоследък. В резултат на напрежението и на вредите от околната среда естествено по биохимичен път в клетката се образуват свободни радикали. Здравият организъм създава задоволително количество антиоксиданти, които в действителност се оправят с вредите, които те нанасят. Когато обаче равновесието в организма се наруши и се изчерпат антиоксидантите, се получава по този начин нареченият оксидативен стрес. Той води до увреждане на клетките. А това стои в основата на процесите на стареене и развиването на редица болести. Най-добрият метод да помогнем на организма е посредством непосредствено вливане на избрани антиоксиданти. Те чистят оксидативния стрес и по този метод оказваме помощ на клетките ни да се регенерират. В резултат на това имунитетът и всички системи в човешкото тяло работят по-добре. Организмът е в положение на биохимично равновесие и може да се оправя с вредите, с които неизбежно се срещаме всеки ден.

Мариета Георгиева . Интервюто е част от специфичната тематика " Медицина на бъдещето " в бр. 10/22 на сп. " Мениджър " , който е на пазара 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР