Информационно обслужване“ няма пълен капацитет да осигури киберсигурността на всички

...
Информационно обслужване“ няма пълен капацитет да осигури киберсигурността на всички
Коментари Харесай

Информационно обслужване“ няма пълен капацитет да осигури киберсигурността

„ Информационно обслужване “ няма цялостен потенциал да обезпечи киберсигурността на всички основни обекти у нас, само че може да координира активността. Това сподели ръководителят на борда на шефовете на „ Информационно обслужване “ проф. Михаил Константинов.

„ Ние сме компания с преобладаващо държавно присъединяване и в последна сметка каквото каже притежателят, това ще стане. Ние ще разтеглим личния състав, ще формулираме работата, която ни чака. Тя би трябвало да стартира с доста подробни одити на всички значими осведомителни системи в страната. В момента част от тези одити към този момент текат. Трябва да се видят слабите места “, изясни математикът.

Проф. Константинов разяснява и хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. „ Одитът на Национална агенция за приходите завърши. Предстои другата седмица нашата работа да бъде предадена на Национална агенция за приходите, грешката не е на Информационно обслужване. Изводите, до които сме стигнали, са благосъстоятелност на поръчителя и не мога да ги разкрия. Беше обиден един работен сървър, само че не и архивът на Национална агенция за приходите. Изтекоха едни безредни данни “, безапелационен бе той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР