Информационна табела учуди варненци, които изпратиха снимка до Varna24.bg.Как е

...
Информационна табела учуди варненци, които изпратиха снимка до Varna24.bg.Как е
Коментари Харесай

Табела учуди варненци: За пешеходци не може, а за кого може?

Информационна табела учуди варненци, които изпратиха фотография до Varna24.bg .

" Как е неразрешено за пешеходци?! Явно за коли не е неразрешено ", питат риторично те, правейки прилика с паметната имитация на Георги Русев от кино лентата " Селянинът с колелото ", в ролята му на Дочо Булгуров: " Прасета не може, а кучета и котки може! ".

И за какво " тонът “ на табелата е забранителен, а не е умолителен, въпреки всичко не ние – пешеходците, сме разрушили тротоара, допълват хората, и напомнят, че преди дни Община Варна сформира два акта за увреждане на общинско имущество – тротоар и пътна настилка - поради двата градежа на ул. " Стефан Стамболов “ до някогашната баня " Гъбата “ в центъра на Варна. Проверка на Общината в два следващи дни е открила обилни вреди по асфалтовото покритие и тротоарните плочи, както и последвала ги повреда на водопроводната мрежа.

От Община Варна бяха уведомили, че строителните компании, по отношение на организация и осъществяване на строително-монтажни работи, носят отговорност, за нарушение и компрометиране на целостта на прилежащите на обекта пътни, тротоарни настилки и уреди. Вероятната причина за провалите по инфраструктурата е прекосяването на тежка машинизация, допълват още инспекторите.

След връчването на акта се сформира наказателно разпореждане, а плануванаъа глоба за юридически лица е в размер от 1000 до 5000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР