Информационна кампания по повод 18-ти октомври - Европейски ден за

...
Информационна кампания по повод 18-ти октомври - Европейски ден за
Коментари Харесай

Започва кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Информационна акция във връзка 18-ти октомври - Европейски ден за битка с трафика на хора, стартира във Варна. Тя е проведена от общинската дирекция „ Превенции “, взаимно с локалната и националната комисии за битка с трафика на хора. Партньори са превантивни клубове от I ЕГ, III ПМГ „ Акад. Методий Попов “, IV ЕГ „ Фредерик Жолио-Кюри “, ГПЧЕ „ Йоан Екзарх “, СУ за ХНИ „ Константи Преславски “, ПТГ, МГ „ Д-р Петър Берон “, ВТГ „ Георги Стойков Раковски “, ПТГ „ Проф. доктор Асен Златаров “ и ПГИ „ Д-р Иван Богоров “.

Целите на акцията са повишение на съпричастността към жертвите на закононарушението „ трафик на хора “ и на информираността за механизмите за замесване, уязвимите групи, типовете употреба и по какъв начин можем да се предпазим. В интервала 17 – 25 октомври, в границите на акцията, деятели от учебните превантивни клубове ще проведат осведомителни сесии измежду своите връстници и ще разпространят материали по тематиката.

Днес започва и двудневна Академия за доброволци, в която се организира профилирано образование на 36 младежи. Обучението се води от специалисти към Националния център за безвреден интернет Георги Апостолов и Антоанета Василева. На 19-ти октомври над 200 доброволци, сътрудници и съидейници ще се включат в „ Поход за независимост “, проведен от Фондация А 21 във връзка Европейския ден за битка с трафика на хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР