Инфодемията пълни главите на хората с глупости. Вчера влязох в

...
Инфодемията пълни главите на хората с глупости. Вчера влязох в
Коментари Харесай

Доц. Кунчев прогнозира крие ли риск отварянето на заведенията

Инфодемията цялостни главите на хората с нелепости. Вчера влязох в една книжарница, най-отпред беше поставена една книга с лъжи за имунизациите. В Европа и в света ще решат казуса с имунизациите, ще отворят стопанската система, а ние ще спорим още по този въпрос. Това разяснява основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той е безапелационен, че имунизационният проект не е пред неуспех, а всичко върви по проект. Провал би било обаче, в случай че има задоволително ваксини, а българите откажат да се имунизират. Пред бТВ Кунчев сподели, че има добра информативна акция от управляващите, не се отхвърля информация на никого.

„ Каквито най-големи доставки получаваме, това имаме налице, няма какво да лъжем хората “, посочи експертът на въпрос за избора на ваксина.

Освен Пфайзер-Бионтех, Модерна и АстаЗенека, в България се чака още и на Джонсън(Johnson&Johnson).

„ Въпросът е да се предпазиш оптимално рано, не в миналото си във времето. Щом една ваксина е позволена, тя е премного ефикасни “, съобщи Ангел Кунчев.

Той разяснява и обстановката с новите вариация на ковид. Португалия има съществени проблеми. В прилежаща Гърция пък към този момент са записали бразилкия и южноафриканския вид. Доц. Кунчев сподели, че " напълно вълната в Кюстендил се дължи на новия вариант ".

По мотив разхлабването на ограниченията основният здравен контрольор сподели, че решението е за политиците. Както е известно министър председателят Бойко Борисов подреди заведенията да бъдат отворени на 1 март.

" Задържането на затворените заведения не може да бъде безпределно ", разяснява той.

От думите на Кунчев се разбра, че 2-3 дни преди да се вземе крайното решение, здравните управляващи ще обобщат ситуацията, с цел да се види дали отварянето на заведенията за хранене е целесъобразно. Той заключи, че отварянето крие опасности.

Другата седмица може би ще стигнем 10 000 умряли от ковид. Именно по тази причина не би трябвало да се неглижира COVID-19, безапелационен бе Кунчев. Той не схваща по какъв начин може хората да не имат вяра в пандемията.

" Темпът на повишаване в действителност не е висок. Имаме леко намаляване на смъртността ", сподели още експертът.

Доц. Ангел Кунчев сподели, че има отмалялост от пандемията. Той уточни, че статистиката натоварва жителите, които са заливани от цифри всеки ден.

Относно подготовката за изборите Кунчев удостовери, че няма проблем с организацията. По думите му гласоподавателите би трябвало да съблюдават естествени хигиенични ограничения. Гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина или пътуването в градския превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР