Инфлацията ще намалява, но доходите трябва да нарастват изпреварващо на

...
Инфлацията ще намалява, но доходите трябва да нарастват изпреварващо на
Коментари Харесай

Ще расте ли инфлацията с приемането на еврото

Инфлацията ще понижава, само че приходите би трябвало да нарастват изпреварващо на тази инфлация. Трябва да компенсираме това, което загубихме през последната година и половина.

Европейска комисия регистрира тази наклонност. Но се колебая, че у нас сме го осъзнали. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” основният икономист на КНСБ Любомир Костов.
 
По думите му в България обстановката у нас е малко по-зле от това, което е в другите страни.
 
„ Усеща се закъснение на инфлацията. Това ще продължи цяла година. Темпът на приръст ще намалее, само че ще остане позитивен. Казано по по-простичък метод - в случай че хлябът е поскъпнал с 20%, то той ще продължи да нараства, само че с 15 на 100 ”.
 
Повече ли плащаме в магазина от европейците

Той разяснява и ограниченията на кабинета по отношение на цените. „ Мерките закъсняха. Отдавна Комисия за защита на конкуренцията, КЗП и другите институции трябваше да влязат и да ревизират цените в магазините. Как се образуват те и има ли далавера ”, акцентира Костов.
 
 istock istock
Според него с въвеждането на еврото от 1 януари 2024 година няма да има увеличение на цените в магазините. „ Влезем ли в еврозоната ние ще увеличим всичките си индикатори “, безапелационен е той.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР