Инфарктна разлика между двамата основни претенденти на президентските избори в

...
Инфарктна разлика между двамата основни претенденти на президентските избори в
Коментари Харесай

Как резултатът от изборите в Турция ще се отрази на България

Инфарктна разлика сред двамата съществени кандидати на президентските избори в Турция. По всяка възможност Ердоган и Калъчдароглу ще мерят сили на балотаж. Това са най-оспорваните изборите в Турция от десетилетия насам. Темата в студиото на NOVA „ Здравей, България ” разяснява журналистът от БГНЕС Любчо Нешков.



Там не се води партийна, идеологическа борба. Там се води борба за Турция, сподели Нешков и посочи, че той самият не е сюрпризиран, че преднината във вота е за досегашния държавен глава. По думите на журналиста задачата е да се покаже кой от претендентите е по-голям националист.

За първи път в Турция ще има втори тур за президентските избори. Досега, от 1950 година, след като има директен избор за президент на Турция, постоянно президентът се избира още на първия тур ”, разяснява още Нешков. Според него Ердоган е най-влиятелният турски политик след Мустафа Кемал Ататюрк. В последното десетилетие южната ни съседка е почнала да се трансформира от световна страна при Ататюрк, към по-консервативна, ислямистка, ориентирана към Близкия Изток, счита Нешков.

По думите му е неприемливо единствено една българска партия да поддържа връзка с турските политици. Журналистът назова това „ закононарушение по отношение на националните ни ползи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР