Инфарктът покосява хиляди хора годишно. Той е сред първите причини

...
Инфарктът покосява хиляди хора годишно. Той е сред първите причини
Коментари Харесай

Разпознайте първите симптоми на инфаркта, сред които и този нетипичен симптом

Инфарктът покосява хиляди хора годишно. Той е измежду първите аргументи за смъртност в международен мащаб. Настъпва, когато потокът от кръв към сърцето бива пресечен от тромб, запушващ коронарна артерия, хранеща сърцето. Ако не се потърси незабавна здравна помощ или инфарктът е тежък, изходът е съдбовен. Леталният край е реализуем, а инфарктът – лечим, в случай че се работи навреме. За да се обадите на 112 обаче е нужно да познавате ранните предупредителни знаци за идващ инфаркт, както и първите признаци на настъпил подобен. Съвременното лекуване оказва помощ освен за избавяне на живота на болния, само че и за минимизиране на вредите, нанесени върху сърцето.
Предупредителни знаци
 Ето по какъв начин тялото сигнализира за иден инфаркт Ето по какъв начин тялото сигнализира за иден инфаркт
Сърдечните пристъпи са постоянно са разследване на коронарна артериална болест. При това заболяване кръвоносните съдове са запушени с холесте...
Понякога инфарктът настава ненадейно, без никакви предупредителни знаци. Често обаче има признаци за наближаващата неволя часове, дни или даже седмици преди сърдечния удар. Сред тях са повтаряща се болежка в гърдите, предизвикана от натоварване или изпитание и преминаваща при отмора,  поддържането на високо кръвно налягане и други Високият холестерол или наднорменото тегло, съчетани със стенокардия – болежка при старания или излизане на студено – са съществени предупредителни знаци. Пренебрегването на сходни недоволства и рискови фактори може да коства живот.
Първи признаци на инфаркта
Симптомите при настъпил инфаркт се разграничават значително като мощ и цялост при другите хора, само че въпреки всичко има обичайни, които да ни накарат да наберем незабавния телефон. Това са: болежка в сърцето и гърдите, излъчваща се към челюстта, рамото и корема, пребледняване, прилошаване, зной, изпотяване със студена пот. Сред тези признаци най-честа е болката в гръдния панер, само че имайте поради, че тя може да варира – от по-слаба до остра и водеща на загуба на схващане. Съпроводена е от възприятие за боязън. Може да се следи и цианоза на устните или крайниците. При някои пациенти болката се предшества от стягане в гърдите. Особено рисково е, в случай че се усеща аритмия и сърцетуптене в този миг. Това предвещава тежък инфаркт, така неритмичната сърдечна активност провокира още по-влошено доставяне с кръв и О2 освен на сърцето, само че и на всички тъкани и органи. Възможни признаци са гадене и повръщане. Измененията в пулса се отразяват на продълговатия мозък и се следи дразнение на центрове в него, вследствие на което се появяват гаденето и повръщането, като то може да е под формата на шадраван.
Първа помощ в домашни условия
 Откриха метод за предсказание на инфаркт години по-рано Откриха метод за предсказание на инфаркт години по-рано
На пръв взор инфарктът може да наподобява като ненадейно и непредсказуемо събитие. Въпреки това разбиране, главните аргументи за сърдечна...
Освен позвъняването на 112 е значим приемът на аспирин и таблетка нитроглицерин, които ще оказват помощ до идване на медиците. При инфаркт е от значително значение да се работи бързо – първите 2 часа са решаващи.
Нетипичен признак
Познаването на редки и нетипични признаци може да избави живот. Симптом, срещан с неголяма периодичност и рядко разпознаван от хората като проблематичен и обвързван със сърцето и заплахата, зародила за него, са киселините. Естествено не всички киселини предвещават инфаркт, само че при съчетанието на признака с други по-известни и типични, прегледът не трябва да бъде отлаган.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР