Индустрията за домашни любимци - с процъфтяващото здравеопазване на животните

...
Индустрията за домашни любимци - с процъфтяващото здравеопазване на животните
Коментари Харесай

Мозъчна хирургия за домашни любимци: Как нашите космати приятели могат да стимулират следващата инвестиционна тенденция

Индустрията за домашни любимци - с процъфтяващото опазване на здравето на животните на напред във времето - се чака да означи забележителен напредък до 2030 година

Мозъчната хирургия и нанотехнологиите са част от бъдещето на опазването на здравето - освен за хората, само че и за животните: Тенденциите демонстрират, че домашните любимци получават все по-високо равнище на грижа, отразявайки отношението към техните човешки спътници, разяснява euronews.

Тази наклонност, ръка за ръка с неотдавнашния скок в броя на домашните любимци (както и плануваното внезапно повишаване на производството на месо), предвещава взрив на пазара на ветеринарни здравни грижи за идващото десетилетие, стимулирайки вложения в научно здравно образование, съоръжение и уреди като клиники.

Как домашните любимци се трансфораха в инвестиция с дълга опашка
Притежаването на домашни любимци скочи по време на пандемията COVID-19, като проучване на американската банка Morgan Stanley демонстрира, че броят на домашните любимци единствено в Съединени американски щати е повишен с най-малко 5 милиона сред 2019 година и 2022 година

Банката предвижда 14% нарастване на притежаването на домашни любимци до 2030 година единствено в Съединени американски щати и сходен модел се следи в Европа.

„ Всички се местят в градовете и все пак има по-висок % на психологично неразположение. Успоредно с това има този взрив на домашни любимци. А домашните любимци са известни с това, че облекчават депресията и понижават безпокойството “, сподели Джунко Шийхан, основен изпълнителен шеф и създател на европейската ветеринарна верига UNAVETS, добавяйки, че по-голямата дълготрайност на живота също е оказала въздействие върху този брой, защото възрастните хора се нуждаят от компания.

С увеличението на броя на домашните любимци желанието да се харчи за техните потребности също се оказа стабилно на рецесии.

Въпреки че разноските за живот внезапно скочиха през последните две години, разноските за потребностите на домашните любимци, в това число първокласни и персонализирани храни за домашни любимци, аксесоари, както и услуги за опазване на здравето на домашни любимци, се усилиха доста.

„ Виждаме, че хората в действителност имат предпочитание и са много фокусирани върху опазването на здравето на своите домашни любимци и от време на време даже харчат повече за опазването на здравето на своите домашни любимци, в сравнение с за личното си опазване на здравето “, сподели Шийхан за опита си в Европа. „ Те избират да заведат кучето или котката си на ветеринар и ще се откажат от пари за по-хубава почивка или ще се откажат от личния си обзор. “

Съпротивата на промишлеността за домашни любимци против стопански рецесии демонстрира, че изгодите за промишлеността евентуално имат дълга опашка, съгласно анализатори. Това не е просто игра на думи: в бизнеса тактиката за „ дълга опашка “ значи правене на големи облаги посредством продажба на сложни за намиране, издръжливи артикули в дребни количества на необятна потребителска база, вместо да продавате огромни количества от няколко общи продукта.

„ Като цяло категорията за домашни любимци остава привлекателна и защитна инвестиция както в храни, по този начин и в артикули, както и във ветеринари, застраховки и други услуги, което прави вложенията в бранша на домашните любимци релативно нискорискови “, сподели Симеон Гутман, финансов анализатор в Morgan Стенли.

Поглед от близко към европейския пазар
В Европа има почти 340 милиона домашни любимци, а нейният ветеринарен пазар се прави оценка на към 40 милиарда $ (36,52 милиарда евро) и пораства бързо. Най-големите пазари са в Обединеното кралство и Испания, като последната предлага 6000 практики и ветеринарни лечебни заведения и клиники. Германия, Франция и Италия също са огромни пазари.

Докато пазарът значително е доминиран от няколко огромни играчи в Съединени американски щати и Обединеното кралство, континентална Европа към момента е в ранните стадии на консолидация и пазарът остава мощно фрагментиран.

„ Когато погледнете какъв % е благосъстоятелност на група, този % към момента е в действителност невисок “, сподели Шийхан. „ И мисля, че това е мястото, където съществува опцията за вложителите. “

Европейският ветеринарен пазар е вторият по величина в света и се чака да нарасне с 6,4% до 2027 година, съгласно изследване от 2022 година на компанията за пазарни изследвания Renub Research.

Какво е новото в региона на здравето на домашните любимци?
Индустрията на ветеринарното опазване на здравето евентуално ще процъфти през идващото десетилетие, с помощта на комбинацията от нараснали познания за хуманното отношение към животните, възходящото разпространяване на заболяванията по животните и увеличението на превантивните грижи, движени от бранша на имунизациите.

Доклад на The Business Research Company предвижда 7,5% годишен растеж за световния ветеринарен пазар, който набъбна от $180,32 милиарда (€164,62 милиарда) през 2022 година до $195,77 милиарда (€178,72 милиарда) през 2023 година и може да доближи повече от $320 милиарда (€292 милиард).

„ Можете да извършите всичко – от пейсмейкър за куче до промяна на тазобедрена става... виждаме мозъчни интервенции, унищожаване на тумори “, сподели Шийхан. „ И даже до химиотерапия, да вземем за пример, при рак при кучета и котки, до момента в който може би в предишното щяхте да евтаназирате домашния си любим и това щеше да е идната алтернатива. “

Тъй като промишлеността от ден на ден включва технологии, с постоянна приложимост на съоръжение като CT и MRI, цените се чака да се покачат. Една от аргументите е, че „ има световен дефицит на ветеринарни лекари “, сподели Шийхан.

Междувременно специализацията във ветеринарната медицина играе все по-важна роля, като ветеринарните лекари стават все по-специализирани в другите области на опазването на здравето.

„ Имаме неврохирургия, онкология, кардиология, имаме дерматология, ортопедия и вътрешни заболявания “, означи Шийхан.

Застраховането на домашни любимци също се чака да се изправи пред бърз напредък, съгласно Morgan Stanley, наблягайки, че промишлеността е отбелязала 26% годишен растеж сред 2017 година и 2021 година единствено в Съединени американски щати.

В Европа пазарът е по-малък, само че пораства бързо: струваше 3,2 милиарда $ (2,92 милиарда евро) през 2021 година и се чака да нараства с 9,2% годишно и да набъбне до 6 милиарда $ (5,48 милиарда евро) до 2028 година, съгласно отчет на Blue Weave Consulting.

Друг отчет на Market Data Forecast прави оценка сегашния размер на европейския пазар на към 1 милиард $ (910 милиона евро), само че чака той да пораства с повече от 12% годишно до 2028 година

„ Ако има потребност от експерт или компютърна томография или ядрено-магнитен резонанс, което може да бъде много обстойно, притежателите на домашни любимци се усещат по-удобно да създадат това посредством застраховка “, сподели Шийхан. „ Така че чакам, че застраховката ще продължи да бъде мотор, водещ знак за това по какъв начин ще забележим, че равнището на опазване на здравето за домашни любимци ще продължи да се развива. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР