Индонезийските власти забраниха използването на социалните мрежи като платформа за

...
Индонезийските власти забраниха използването на социалните мрежи като платформа за
Коментари Харесай

Индонезия забрани търговията със стоки и услуги в социалните мрежи

Индонезийските управляващи не разрешиха потреблението на обществените мрежи като платформа за продажба на артикули и услуги и ще продължат да работят за контролиране на електронната търговия, с цел да защитят ползите на локалните компании, оповестява американският тв канал CNBC.

Няколко дни по-рано президентът Джоко Видодо сподели, че конкуренцията от страна на обществените мрежи, които разрешават закупуването на доста разнообразни, в това число задгранични артикули, се отразява отрицателно на продажбите на микро, дребни и междинни предприятия в Индонезия.

Забраната, наложена от управляващите, ще бъде позитивно развиване за локалните компании, профилирани в електронната търговия, както и за сингапурската Shopee, един от водещите играчи в областта на онлайн търговията в района, считат анализаторите на Citi.

Очаква се новите ограничавания да обиден най-тежко TikTok.

Аудиторията на платформата в страната е 113 милиона консуматори, единствено малко по-ниска от главния американски пазар (116,5 милиона потребители).

Компанията почита локалните закони и се надява, че при приемането на оповестените правила ще бъде регистрирано тяхното влияние върху способността на повече от 6 милиона продавачи, употребяващи TikTok Shop, да обезпечат препитанието си, акцентират от администрацията на обществената мрежа.

През юни изпълнителният шеф Шоу Цзи Чу разгласи, че TikTok желае да влага милиарди долари в Индонезия и Югоизточна Азия като цяло през идващите няколко години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР