Индийското министерство на отбраната заяви в сряда, че пакистанските сили

...
Индийското министерство на отбраната заяви в сряда, че пакистанските сили
Коментари Харесай

Пакистан стреля с артилерия по индийската територия в Кашмир


Индийското министерство на защитата съобщи в сряда, че пакистанските сили още веднъж са нарушили примирието по контролната линия в бранша Наугам в Джаму и Кашмир .

" Вечерта на 16 юни пакистанските сили откриха огън с минохвъргачки по индийски позиции в бранша Наугам на територията на Съюза на Джаму и Кашмир ", цитира ТАСС представител на индийското военно министерство.

Индийската артилерия беше принудена да отвърне на огъня. От индийската страна никой не е потърпевш.

Територията на античното княжество Кашмир е обект на спор сред Индия и Пакистан от 1947 година, когато Британска Индия, придобивайки самостоятелност, е разграничена на две страни по религиозни аргументи. В момента няма държавна граница в района : територията е разграничена с контролна линия. В индийската част има дейни групи, които се застъпват за обособяване от страната.

Отношенията сред Индия и Пакистан ескалират , когато през август 2019 година Ню Делхи разгласи решение за унищожаване на специфичния статут на Джаму и Кашмир , създавайки две съюзнически територии (административни единици, които имат по-малко права от държавата). В знак на митинг Пакистан намали дипломатическите си връзки с Индия и изтегли своя дипломат.
 Освободиха двамата индийски дипломати, изчезнали в Пакистан
Освободиха двамата индийски дипломати, изчезнали в Пакистан

Разпитвани са с използване на сила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР