Индийският внос на руски петрол се е увеличил десетократно миналата

...
Индийският внос на руски петрол се е увеличил десетократно миналата
Коментари Харесай

Индия е внесла 10 пъти повече руски петрол през 2022 г.

Индийският импорт на съветски нефт се е нараснал десетократно предходната година. Това оповестява БиБиСи, базирайки се на индийския държавен заемодател Bank of Baroda.

Данните демонстрират, че третата по величина стопанска система в Азия е икономисала към 5 милиарда $, защото е нараснала покупките на недопечен нефт от Москва. Това идва на фона на понижения импорт от западните страни след нахлуването на Русия в Украйна.

Русия продава енергийни първични материали с отстъпка на страни като Китай и Индия. Индия е третият по величина вносител на нефт в света.

През 2021 година съветският нефт представляваше единствено 2% от годишния импорт на недопечен нефт в Индия. Тази цифра в този момент възлиза на съвсем 20 %. Покупките на нефт от Русия през последната финансова година са ѝ икономисали към 89 $ на звук недопечен нефт, демонстрират данните.

Въпреки натиска от страна на Съединени американски щати и Европа, Индия отхвърли да се придържа към западните наказания върху съветския импорт. Ню Делхи също по този начин не осъди нахлуването на Русия в Украйна.

Индия отбрани своите покупки на нефт, заявявайки, че като страна, подвластна от вноса на сила и с милиони, живеещи в беднотия, тя не е в положение да заплаща по-високи цени.

Припомняме, че при започване на годината индийският импорт на съветски нефт доближи рекордни равнища.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР