Индийският луноход завърши разходката си по лунната повърхност по-малко от

...
Индийският луноход завърши разходката си по лунната повърхност по-малко от
Коментари Харесай

Индийският луноход завърши разходката си по лунната повърхност

Индийският луноход приключи разходката си по лунната повърхнина по-малко от две седмици след кацането и към този момент е в " латентен " режим, заяви АП, базирайки се на контрола на задачата.

Дневната светлина в тази част на Луната е към края си, се споделя в известието на Индийската организация за галактически проучвания.

Събраните от лунохода данни са подадени към Земята посредством спускаемия модул. Очакваше се спускаемият модул и луноходът да работят един лунен ден, който се равнява на 14 земни дни.

" Към момента батерията е изцяло заредена. Слънчевият панел е ориентиран към приемане на светлина от идващия изгрев, който се чака на 22 септември 2023 година Приемникът е включен и с вяра за сполучливо пробуждане ", се споделя още в известието на Индийската организация за галактически проучвания.

Няма информация за резултата от търсенето на замръзнала вода по повърхността на Луната.

Вестник " Индиън експрес " заяви, че електрониката на лунната задача не е проектирана да издържи на доста ниски температури от порядъка на минус 120 градуса по Целзий, каквито са нощните температури на Луната.

Палава Багла, съавтор на книги за индийските галактически задачи, сподели, че батерията на лунохода има лимитирана мощ. Не е несъмнено, че луноходът ще се разсъни при изгрев, тъй като електрониката му " умира " при толкоз ниски температури.

" Технология по основаване на електронни схеми и съставни елементи, които да могат да оцелеят при ниските температури на Луната, не съществува в Индия ", добави Багла.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР