Индийските лечебни заведения отчитат увеличаване на броя на пациентите, които

...
Индийските лечебни заведения отчитат увеличаване на броя на пациентите, които
Коментари Харесай

COVID-19: Индийски медици предвиждат рискове за психичното здраве

Индийските лечебни заведения регистрират увеличение на броя на пациентите, които се оплакват от проблеми с психологичното здраве по отношение на пандемията и са почнали, които могат да им оказват помощ, споделя Басудеб Дас, шеф на Централния институт по психиатрия, оповестява РИА Новости.
Индия е на второ място в света по брой открити случаи на ковид. Според последните данни на Министерството на здравеопазването в страната са регистрирани 10,9 милиона случая на COVID-19. В същото време над 10,6 милиона души са победили заболяването, към 139 хиляди не престават лекуването, 156 хиляди души са умряли от ковид и свързани болести.
 Заради ковид: Още 90 дни изключително състояние в Унгария Заради ковид: Още 90 дни изключително състояние в Унгария
Унгарският парламент утвърди удължение с още 90 дни на изключителното състояние, оповестено поради коронавирусната пандемия. То разрешава на...
" Докато се опитваме да задържим вируса, би трябвало да сме подготвени да се надигнем против новата пандемия, породена от. Лечението на такива случаи може да продължи през идващите няколко години, даже след привършване на имунизациите ", споделя Дас Индусът.
Той означи, че признаци като меланхолия, тревога, посттравматично стресово разстройство и контузия заради гибел на другари и родственици се следят при двама от 10 пациенти.
Централният институт по психиатрия, Националният институт по психологично здраве и неврология и Регионалният институт по психологично здраве започнаха образование в Индия за лекари, медицински сестри и обществени служащи, които могат да поддържат хора, страдащи от психологични проблеми след COVID-19. През последните няколко месеца те са обучили 175 експерти, сподели Дас.
„ Трябва да мислим както за краткосрочни, по този начин и за “, сподели той и добави, че е неотложно да се образоват лекари и обвързвания с тях личен състав, с цел да се оправят с този нов проблем.
 Коронавирусът по света: Окуражителни данни от Съединени американски щати, Индия и Бразилия Коронавирусът по света: Окуражителни данни от Съединени американски щати, Индия и Бразилия
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 95 543 848 и 96 008 788 според аме...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР