Индийските компании досега са инвестирали около 5,5 милиарда долара в

...
Индийските компании досега са инвестирали около 5,5 милиарда долара в
Коментари Харесай

Индия е инвестирала $5,5 милиарда в петролно-газовия сектор на Русия

Индийските компании до момента са вложили към 5,5 милиарда $ в съветския нефтен и газов бранш, съобщи за РИА Новости генералният консул на Индия във Владивосток, Шубхам Кумар.

" Въглеводородите са дейна област за съдействието сред двете страни. Индийските компании са вложили към 5,5 милиарда щатски $ в съветския нефтен и газов бранш, в това число придобиването на акциите на " Ванкорнефть " и 29,9% от книжата в " Таас-Юра Нефтегазодобив " от индийски консорциум, както и придобиването на надлежно 15% и 11% дял в ONGC Videsh Limited във Vankorneft от Роснефт, сподели генералният консул.

Според него индийските компании могат да вземат участие в арктическия план на Роснефт " Vostok Oil ", който ще включва активите на групата залежи на Ванкор.

" С подписването на пътната карта за съдействие в региона на въглеводородите за интервала 2019-24 година на срещата на високо ниво чакаме двустранното съдействие в този бранш да доближи нови висоти през идващите пет години ", добави дипломатът.

От 2001 година индийската компания ONGC Videsh Ltd. взе участие в плана " Сахалин-1 " (другите акционери са Роснефт, ExxonMobil и японската Sodeco).

От 2016 година индийските компании ONGC Videsh Ltd., Oil India Limited, Indian Indian Corporation и Bharat Petroresources, имат 49,9% от Vankorneft. Тази компания, ситуирана в Красноярския край, създава находището на Ванкор за петрол и газов кондензат.

Също по този начин консорциум от индийски компании (Oil India Limited, Indian Oil Corporation и Bharat Petroresources) има дял от 29,9% в " Таас-Юра Нефтегазодобив ", който има лицензите за секторите на централния блок на Средноботуобинското находище и Курунгския лицензионен сектор (другите акционери са Роснефт и английската ВР). Добивът на нефт и газов кондензат тук през 2018 година възлиза на 2,9 милиона тона, което е два пъти повече от равнището за 2017 година, написа още 1prime.ru. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР